Gabriel Bivolaru, eliberat zilele trecute din Penitenciarul din Bistrița, a fost dat astăzi în urmărire internațională de autoritățile din Finlanda.


Finlanda a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Gregorian Bivolaru, pentru trafic de persoane și acte sexuale cu un minor. Mandatul a fost primit miercuri de autorităţile române, iar Bivolaru a fost căutat, poliţiştii stabilind că el a părăsit ţara în mod legal în data de 14 septembrie, la o zi după eliberare.

Judecătorii de la Tribunalul din Bistrița îl consideră reabilitat pe Gregorian Bivolaru, despre care cred că nu mai reprezintă un pericol pentru societate, de aceea au luat decizia de a-l elibera.

În plus, magistraţii spun că faptele pentru care a fost condamant - act sexual cu un minor - sunt vechi, de acum 13 ani. La rândul lor, procurorii au fost de acord cu decizia de eliberare.

Gregorian Bivolaru a executat doi ani din pedeapsa de şase ani pe care o primise. Asta după ce, timp de 12 ani, el a fugit de autorităţile române. A plecat din ţară după ce, în august 2004, a fost trimis în judecată. Gregorian Bivolaru a stat în Suedia, iar anul trecut a fost prins în Franţa, de unde a fost extrădat.

 
 
Loading...