Bogătaşi care au irosit averea

Ultima actualizare:

    Bogătaşi care au irosit averea: Gigi Becali şi Frank Timiş au pierdut foarte mulţi baniFoto: Click!
Bogătaşi care au irosit averea: Gigi Becali şi Frank Timiş au pierdut foarte mulţi baniFoto: Click!

Cazul lui Irinel Columbeanu, ale cărui conturi se golesc pe zi ce trece, nu este unul singular. Mai există şi alţi bogătaşi care au irosit averea, deşi aveau milioane de euro în conturi şi nu ai fi creut că sunt în stare să dea faliment. Iată câteva astfel de exemple, care au şocat opinia publică din România.

Tentaţia e mare când ai conturile dolora. O dovedesc acei bogătaşi care au irosit averea făcând investiţii proaste şi tocând milioanele la jocuri de noroc şi pe tot felul de extravaganţe. Irinel Columbeanu este cel mai recent nume sonor care s-a trezit fără avere. Afaceristul a pierdut  56 de terenuri din Ciolpani, care au devenit garanţie la Marfin Bank, banca de la care Columbeanu a luat un credit de 5,1 milioane de euro, pentru a-şi susţine afacerea cu „columbeanit”, lansată în 2007. În plus, Tribunalul Bucureşti a anulat un contract de vânzare-cumpărare, din 6 martie 2006, şi l-a  obligat pe Irinel să restituie unei societăţi comerciale peste şase miliarde de lei vech. Cazul lui nu e singular. Iată alţi bogătaşi care au irosit averea.

Bogătaşi care au irosit averea: Gigi Becali a sărăcit în puşcărie

Gigi Becali este unul dintre acei bogătaşi care au irosit averea. Conturile lui s-au golit în perioada în care a fost închis. În mai 2013, când a fost încarcerat, Gigi Becali se putea lăuda cu una dintre cele mai mari averi din România: se afla pe locul 22 în Top Forbes 500 miliardari, cu 145 de milioane de euro. Situaţia s-a schimbat mult însă de când a fost arestat. Conform ediţiei din 2014 a Forbes, Becali a căzut pe locul 76 cu o avere de “numai” 49 milioane euro. Asta înseamnă că în cele 18 luni de când se află după gratii s-au volatilizat câte 5 milioane de euro pe lună.

În plus, anul acesta, după ce Steaua a fost eliminată din Liga Campionilor, Gigi a pierdur 20 de milioane de euro. "Dacă aveam 50 de milioane de euro, poate aş fi riscat 20 la Steaua. dar în acest moment eu nu mai am nici 20!", a spus latifundiarul din Pipera. Asta în condiţiile în care Steaua era singura afacere care mai mergea, notează romaniatv.net.

Bogătaşi care au irosit averea: Georgică Cornu a declarat insolvenţa în 2012

Bogătaşi care au irosit averea: Georgică Cornu
Bogătaşi care au irosit averea: Georgică Cornu

Georgică Cornu, supranumit „regele asfaltului din Banat", este unul dintre acei bogătaşi care au irosit averea. Milionarul, care ar avea în conturi 160 de milioane de euro, a rămas fără întreaga flotă de maşini în 2011. Sute de utilaje, macarale, dar şi autoturisme au fost luate de bancă, din cauza faptului că omul de afaceri timişorean nu a plătit leasingul câteva luni bune. De altfel, el a intrat în insolvenţă în 2012, având zeci de milioane de euro. 

El este acuzat acum că a prejudiat statul cu 61 de milioane de lei şi este cercetat pentru evaziune fiscală. Iubita lui, Marina Almăşan, a declarat că ştia de problemele financiare al afaceristului. "Acum doi ani, când ziarele titrau, cu litere de-o şchioapă, că mi-am lăsat soţul pentru un miliardar, situaţia era de fapt, cu totul alta: ştiam, de la bun inceput, că Georgică are mari probleme cu firmele, că va intra curând în insolvenţă (ceea ce s-a şi întâmplat)", a spus, în 2014, Marina pentru Click!.

Unul dintre cei mai controversaţi bogătaşi care au irosit averea este Frank Timiş, cunoscut drept "părintele afacerii Roşia Montană". El are o avere estimată la 340-360 de milioane de euro, a povestit cum a pierdut 252 de milioane de dolari din banii familiei, în martie 2015. Atunci, cea mai importantă firmă din grupul său, African Mineral, s-a prăbuşit. 

„Am pierdut 252 mil. dolari. Cash. Banii familiei mele. Este cea mai mare pierdere financiară pe care am avut-o vreodată. Dar nu este vorba de bani, ci despre efortul pe care l-am depus. Şapte ani din viaţa mea. Şi inima", a declarat Frank Timiş, potrivit realitatea.net. 

„Dezamăgirea mea este că oamenii în care chiar aveam încredere – am crezut că am cei mai buni parteneri în chinezi – m-au trădat. Dar am alte active, afaceri cu valoare de miliarde. Petrol. Mangan. Uraniu. Mă voi pune din nou pe picioare", a mai adăugat Frank Timiş.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cai insangerati prin Londra FOTo Twitter FlashFeed jpeg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net