Bolnavă de astm, o bunică a murit în faţa spitalului din Corabia aşteptând o scrisoare medicală

Ultima actualizare:

    Spitalul Orășenesc CorabiaFoto: adevarul.ro
Spitalul Orășenesc CorabiaFoto: adevarul.ro

La două săptămâni de când a fost în atenția autorităților, Spitalul Orășenesc Corabia iese din nou în evidență negativ. Dacă atunci un pacient care nu se putea ține pe picioare nu a fost ajutat de personalul spitalului, de data aceasta o femeie și-a pierdut viața așteptând, în curtea spitalului, o scrisoare medicală.

Pare incredibil cazul din județulOlt! O femeie în vârstă de 85 de ani a murit în curtea Spitalului Corabia în timp ce aștepta sa-I fie eliberată o scrisoare medicală care o ajuta să-și închirieze un concentrator de oxigen. Deși familia bătrânei fusese cu o ziîaninte în unitatea medicală pentru a obține documentul, medicii au considerat că trebuie adusă fizic și pacienta.

Nepoata femeii a făcut publică povestea morții bunicii ei, decedată în 15 ianuarie, tocmai pentru a trage un semnal de alarmă, în speranța că nu va mai exista un astfel de caz de acum înainte. „Sunt persoane care ne acuză că vrem bani. Nu, nu vrem bani, nu am depus nici o plângere, am făcut doar public totul pentru că nu vrem să mai treacă şi alte persoane prin ce am trecut noi“, a declarat, pentru „Adevărul“, Alexandra Mincis, nepoata pacientei.

Medic: „Da, a decedat, şi făcusem şi scrisoarea pe un an“     

Tot ea a relatat pe Facebook cele întâmplate: „De ce salariu aveţi nevoie domnule «doctor», nu toţi ne permitem să vă băgăm bani în buzunare! Aveam nevoie de o scrisoare de la doctorul pneumolog (Mihai xx) din Corabia pentru bunica mea de a prelungi contractul unui concentrator de oxigen. Ieri dimineaţă, am mers cu ea la spital în căruţ, i-a măsurat saturaţia de oxygen, rezultând 67, din punctul de vedere al doctorului era bună. Acum vine partea grea pentru ea: trebuie să sufle într-un tub. Încercând de mai multe ori, nu reuşeşte, nu avea suficientă putere de a sufla. În tot acest timp, doctorul era foarte recalcitrant. Răspunsul dânsului a fost că nu poate să ne dea acea scrisoare, că nu trece testul cu tubul şi că aşa este legea, nu poate demonstra că are nevoie de oxigen, cu toate că în acelaşi spital a fost internată 10 zile, tot la oxigen a stat, dar biletul de ieşire unde era specificat că are nevoie de oxigen era egal cu 0 pentru el. Dar o mică minune a apărut, după „o atenţie" s-a putut face scrisoarea. Timp de aproximativ o oră, bunica mea a aşteptat pe holul spitalului. Mai aveam nevoie de o ştampilă rotundă care se afla la o asistentă. Între timp, am pus-o pe bunica în maşină. Dar după încă 10 minute de aşteptare inima ei s-a oprit. Acelaşi doctor vine la maşină, îi verifică pulsul şi răspunde pe un ton foarte diferit şi calm: „Da, a decedat, şi făcusem şi scrisoarea pe un an“. Din păcate, a trebuit să moară pentru a-i demonstra acestui doctor că ea are nevoie de oxigen“.

Citește mai multe pe adevarul.ro.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net