Bombă! A apărut familia naturală a Sorinei, care și-a dat acordul din 2016 să o adopte

Ultima actualizare:

    Sorina a fost dată în asistență maternală de când avea un an
Sorina a fost dată în asistență maternală de când avea un an

Cazul Sorinei devine din ce în ce mai complicat! În scenă a apărut și familia naturală, mai exact sora mamei și bunica acesteia. Ele spun că din 2016 și-au dat acordul să o adopte pe nepoata lor.

Sorina Lucan , fetița de 8 ani, pentru care se războiesc două familii, are o mama, o bunică, o mătușă, unchi și mulți verii.

Cu toții o așteaptă să se întoarcă acasă, după cum spune Melania Pajcotescu, sora femeii care i-a dat viață.

Aceștia locuiesc în comuna Caraula, din județul Dolj. Mai puțin mama ei naturală, care trăiește cu un bărbat în satul Țugui. Ea a fost decăzută din drepturile părintești, după ce l-a bătut pe fratele Sorinei în cap până s-a transformat într-un copil cu handicap. Dar mătușa ei spune că și-a dorit să o ia pe numele ei.

Melania, mătușa Sorinei și bunica acesteia
Melania, mătușa Sorinei și bunica acesteia

La câteva luni după ce soții Gabriel și Ramona Săcărin au început demersul adopției, cei de la DGASPC Mehedinți au trimis o adresă către primăria Caraula să afle dacă există rude până la gradul IV care sunt interesate să o înfieze pe Sorina. Imediat, a venit și răspunsul. Sora mamei naturale vrea.

DGASPC Mehedinți a refuzat ca mătușa să o adopte pe Sorina

”Doresc să mă ocup de creșterea și îngrijirea acestui copil, deoarece atunci când mama minorei Sorina Lucan, adică Loredana Lucan, va ajunge la o vârstă, îmi doresc ca fetița ei să-i fie alături, iar ea să se poate bucura de sprijin din partea copilului pe care l-a născut”, a scris femeia în declarația dată la Primăria Caraula, pe 8 martie 2016.

O echipă de la DGASPC Mehedinți a venit la femeie acasă, pentru a face ancheta socială, astfel că în urma ei s-a stabilit că nu îndeplinște condițiile.

Acordul de adopție al mătușii materne
Acordul de adopție al mătușii materne

”Mi-au spus că am șase copii și că nu am baie. Dar i-am construit camera ei numai ca să mi-o dea”, a mărturisit femeia. Și bunica Sorinei a spus că-și dorește ca nepoata să rămână în țară.

”Dacă nu se poate la noi, măcar la familia din Baia de Aramă. Mama ei, Loredana, a fost și a văzut-o acolo. I s-a permis să țină legătura cu ea”, a povestit bătrâna.

Sorina a fost dusă cu forța la familia adoptatoare

În acest moment, fata de 8 ani se află în grija părinților adoptivi, care au primit aviz favorabil pentru a înainta demersul adopției internaționale în instanță.

Asta deși, în toate rapoartele s-a notat faptul că Sorina a refuzat să interacționeze cu familia Săcărin pe parcursul celor opt vizite de potrivire.

Ba chiar, la audierea la care a fost supusă de către instanța de fond, copila a declarat că vrea să rămână la mami și la tati și că nu vrea să plece în America cu oamenii răi.

Sorina, în familia asistentului maternal de la Baia de Aramă
Sorina, în familia asistentului maternal de la Baia de Aramă

Procurorul general Bogdan Licu a solicitat, ieri, 24 iunie, ca fata să nu plece din țară și a cerut Curții de Apel Craiova revizuirea deciziei prin care a fost încuviințată adopția.

Cu alte cuvinte, anularea adopției și retrimiterea Sorinei în familia asistentului maternal, care dorește să o înfieze.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/sorina-copila-care-induiosat-tara

https://www.click.ro/news/national/iat-o-pe-sorina-fetita-tarata-de-un-procuror-alaturi-de-mama-adoptiva-urmeaza-sa-plece

https://www.click.ro/news/national/cine-sunt-noii-parinti-adoptivi-ai-fetitei-din-mehedinti-locuiesc-de-ani-buni-la-new

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net