Bombă! Traian Băsescu a povestit cum a fost racolat de Securitate și a devenit «Petrov»

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu a povestit joi seară (17 octombrie) cum a devenit colaborator al Securității sub preudonimul ”Petrov”FOTO: adevarul.ro
Traian Băsescu a povestit joi seară (17 octombrie) cum a devenit colaborator al Securității sub preudonimul ”Petrov”FOTO: adevarul.ro

Ce destănuiri spectaculoase a făcut fostul președinte! Traian Băsescu a povestit joi seară (17 octombrie) cum a devenit colaborator al Securității sub preudonimul ”Petrov”. A ezitat la început întrucât dosarul CNSAS este depus la Instanță.

Ce dezvăluiri! Fostul președinte Traian Băsescu a făcut declarații senzaționale la emisiunea ”Dosar de politician”, de la B 1 TV, realizată de Silviu Mânăstire. A povestit cum a devenit colaborator al Securității sub preudonimul”Petrov”.

Dosarul CNSAS al lui Traian Băsescu

Dosarul pe care CNSAS l-a depus în instanţă pentru a demonstra că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea conţine două note pe care fostul preşedinte le-ar fi scris în 1975. Notele sunt semnate sub pseudonimul „Petrov”. CNSAS susţine că Traian Băsescu a fost racolat de fosta Securitate când era student la Institutul de Marină din Constanţa.

„Elevul Biugău Ionuț, din clasa 132c, deși dintr-o familie sănătoasă – tatăl său este ofițer, manifestă prin acțiunile sale și modul său de a gândi multă usurință și lipsă de maturitate. Din discuțiile pe care le-am avut cu el, a rezultat că a venit la Institutul de Marină, în primul rând din dorința de a pleca din Iași, să fie departe de familie, iar în al doilea rând pentru că această meserie îi dă posibilitatea să obțină niște avantaje materiale într-un timp foarte scurt. Tot din discuțiile pe care le-am purtat a rezultat că nu va sta în NAVROM nici pînă la terminarea contractului, urmând să-și găsească o altă ocupație, imediat ce va considera că veniturile ce le-a obținut de pe urma meseriei de marinar îi vor permite să se aranjeze” (înțelegând prin aceasta casă, mașină și obiectele necesare în casă, precum și haine). De asemeni, nu este dispus să se căsătorească decât foarte târziu și cu o fată care să aibă o situație materială bună. În vara anului 1973 și a anului 1974 a avut relații cu femei de cetățenie cehă dar nu știu dacă în momentul de față întreține aceste relații”, se arată în prima notă depusă la dosar semnată ”Petrov”, prezentată de Antena3. Sunt două astfel de note informative semnate ”Petrov”.

Traian Băsescu şi-a văzut dosarul de la CNSAS cu doar câteva zile înainte alegerilor europarlamentare şi ar fi recunoscut că notele informative olografe îi aparţin, au declarat pentru Europa Liberă surse din instituţie.

Cum a devenit Traian Băsescu colaborator al Securității sub preudonimul”Petrov”

Joi seară  (17 octombrie), Traian Băsescu a fost prezent în emisunea ”Dosar de politician! Realizată de Silviu Mânăstire, la B 1 TV.

Fostul președinte a ezitat să vorbească despre dosarul CNSAS, apoi a povestit cum a devenit colaborator al Securității sub preudonimul”Petrov”.

Traian Băsescu spune că totul s-a întâmplat în anul 1973, când era student la Institutul de Marină. Ne angajam pe Litoral în timpul vacanței. Toți munceam (n.r. colegii de institut) în Mamaia. Câștigam un ban. Îmi mai dădeau părinții și cu cât câștigam aveam o vacanță frumosaă. Unii lucrau ca ospătari, alții la Salvamar. Eu dădeam din vâsle la Salvamar. Ne plătea ONT Carpați (Oficiul Național de Turism), ca muncitor sezonier. Se adunau tinerii din zona de nord la două restaurante mari: Dorna și Marea Neagră, unde cânta live trupa Phoenix. Am fost cu niște cehoaice venite în vacanțe oferite de statul român. Am avut «relații de prietenie» cu cehoaicele. În 1975, după doi ani, m-au chemat să povestesc despre relațiile colegilor mei cu cetățeni străini. M-au pus să dau declarația în scris, iar la sfârșit m-au pus să semnez Petrov, ca să nu se știe cine a dat declarația”, a povestit Traian Băsescu, la B 1 TV. Fostul președinte a admis că cei doi colegi ”pârâți” la Securitate au avut de suferit din pricina declarațiilor lui.

Citește și:

Curtea de Apel constată că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii

Traian Băsescu, la procesul în care e acuzat că a colaborat cu Securitatea. «Trebuie să mă apăr»

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net