Bombardament cu ouă de gheaţă

Ultima actualizare:

    Furtuna care şi-a făcut de cap în nord-vestul  României a adus spaimă şi multe pagube. “Aşa ceva n-am văzut de când sunt”, spun sătenii din SălajFoto: voceatransilvaniei.ro
Furtuna care şi-a făcut de cap în nord-vestul României a adus spaimă şi multe pagube. “Aşa ceva n-am văzut de când sunt”, spun sătenii din SălajFoto: voceatransilvaniei.ro

Natura s-a dezlănţuit luni după-amiază în judeţele Satu Mare şi Sălaj: vânt furios, potop şi grindină. Îngroziţi, bătrânii din satele locului spun că asemenea furtuni n-au văzut niciodată. Culturi distruse, acoperişuri smulse, stâlpi de electricitate doborâţi – iată ce a lăsat în urmă vijelia care a lovit Transilvania.

Judeţul Satu Mare s-a confruntat cu un potop teribil. Luni după-amiază au căzut precipitaţii de până la 32,2 litri/metru pătrat, iar anumite zone au fost bombardate cu bucăţi de gheaţă. Cele mai afectate localităţi au fost Cioncheşti, Giorocuta, Supur, Porumbeşti şi Ardud.

Tencuiala caselor a fost  ciuruită de grindină
Tencuiala caselor a fost ciuruită de grindină

“Am trecut peste cea mai mare furtună din ultimii 100 de ani. Pagubele sunt uriaşe”, a spus Levente Simion, primarul comunei Porumbeşti, pentru voceatransilvaniei.ro.

Ţiglele de pe case au fost smulse de forţa vântului
Ţiglele de pe case au fost smulse de forţa vântului

De asemenea, în municipiul Satu Mare, grindina a produs numeroase pagube. Şi judeţul Sălaj s-a confruntat cu furia vijeliei. Locuitorii comunei Bobota au avut parte de scene apocaliptice.

Bucăţile de gheaţă  căzute aveau chiar şi dimensiunea ouălor de gâscă
Bucăţile de gheaţă căzute aveau chiar şi dimensiunea ouălor de gâscă

Zeci de copaci şi de stâlpi electrici au fost puşi la pământ, iar acoperişurile mai multor case au fost spulberate. Parbrizele şi lunetele maşinilor au fost sparte,  iar culturile agricole au fost compromise.

Lunetele maşinilor, făcute ţăndări
Lunetele maşinilor, făcute ţăndări

În satul Derşida, bucăţile de gheaţă au ajuns chiar la dimensiunea oului de gâscă, ciuruind tencuiala caselor.

Tragedie în Mexic! Tornada a ucis cel puţin 13 oameni

Maşinile au fost aruncate de vânt pe clădiri
Maşinile au fost aruncate de vânt pe clădiri

O tornadă a făcut prăpăd în nordul Mexicului! În câteva clipe, vârtejurile au mutat din loc maşinile, întorcându-le cu roţile în sus, au scos copacii din rădăcini, au dărâmat clădirile şi au măturat tot ce au întâlnit în cale. Peste 750 de case au fost avariate, dintre care 80 au fost complet distruse.  Tornada a ucis în oraşul Ciudad Acuña din statul Coahuila 13 oameni, printre care trei copii, iar 229 de persoane au fost rănite. “Maşinile sunt aruncate pe case, oamenii sunt morţi pe străzi. Este haos total”, scrie ziarul „La Jornada”. Şi sudul Statelor Unite ale Americii a fost lovit de furtuni puternice. Cel puţin trei oameni au murit în statele Texas şi Oklahoma. În Texas sunt date dispărute 12 persoane. Sute de case au fost distruse, potrivit ziarului german „Bild”.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net