Rezultat remarcabil al elevilor români. La Olimpiada Internațională de Biologie, echipa României a obținut trei medalii, una de argint și două de bronz. Felicitări!


Echipa României, prezentă la Olimpiada Internaţională de Biologie (14-21 iulie, Szeged - Ungaria). Elevii români au  obţinut trei premii: o medalie de argint și două medalii de bronz.

Elevii români medaliați la Olimpiada de Biologie

Romeo - Sebastian Pintilie (Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău) este laureatul cu argint. Au fost medaliați cu bronz, ca și în competiția de anul trecut, Silvia Alda (Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara) și Magdy Mekdad (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București).

Din echipa României a făcut parte și Răzvan Andrei Covache - Busuioc, elev la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria.

Lotul a fost însoțit de conf. dr. Alexandra Simon-Gruiță, director al Departamentului de Genetică - Facultatea de Biologie (Universitatea din București) și lector dr. Georgiana Duță-Cornescu (Departamentul de Genetică al Facultății de Biologie - Universitatea din București).

Olimpiada Internaţională de Biologie se organizează de 30 de ani

La ediția 2019 a Olimpiadei Interneționale de Biologie au fost prezenți peste 300 de elevi din 78 de țări.

Concursul a constat în patru probe practice (din domenii precum biochimie, bioinformatică, neurobiologie, anatomie, ecologie și genetică moleculară) și două probe teoretice.

Olimpiada Internaţională de Biologie s-a desfășurat prima oară în iulie 1990 (Olomouc), România participând din 1997, cu performanțe notabile în fiecare an.

Citește și

Echipa României a obținut opt premii la Olimpiada Internaţională din Rusia

Ea este fata de la ţară cu 10 la Evaluarea naţională. A terminat gimnaziul cu media maximă

 
 
Loading...