Bucureşti: Patron cercetat pentru evaziune de peste 30 de milioane de lei

Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de la Serviciul teritorial Bucureşti l-au deferit justiţiei pe Petru Caraibot, administrator al societăţii Bucureşti Trade International, pe care îl acuză de două fapte de evaziune fiscală, ambele în formă continuată.

În rechizitoriul anchetatorilor, transmis instanţei, procurorii arată că, în perioada ianuarie 2008 - septembrie 2009, societatea administrată de Caraibot a desfăşurat operaţiuni comerciale de comerţ cu ridicata a produselor alimentare din carne de pasăre, vită şi peşte, realizând venituri impozabile pentru care avea obligaţia de a plăti impozitele şi taxele prevăzute de lege.

Pentru a se sustrage de la plata acestor obligaţii fiscale, în cursul anului 2008, Caraibot nu a înregistrat în contabilitatea acestei societăţi comerciale o parte din vânzările de mărfuri efectuate în anul respectiv, sustrăgându-se astfel de la plata unor obligaţii fiscale constând în taxa pe valoarea adăugată în cuantum de 6.585.975 lei, echivalentul a aproximativ 1.789.667 de euro, susţin anchetatorii.

De asemenea, arată procurorii, în perioada ianuarie - septembrie 2009, Caraibot, în calitate de administrator al acestei societăţi, a înregistrat în contabilitatea firmei 23 de operaţiuni comerciale fictive, reprezentând achiziţii de mărfuri şi servicii.

În acest mod, arată DNA, Caraibot s-a sustras de plata unor obligaţii către bugetul de stat în valoare de 22.311.961 lei, echivalentul a aproximativ 5.416.539 de euro, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în procesul penal cu 28.897.936 de lei, iar pentru recuperarea acestui prejudiciu procurorii DNA au pus sechestru asigurător asupra unui imobil al administratorului

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net