Bucureștiul se clasează pe primul loc în lume în topul orașelor care oferă cele mai bune condiții pentru munca de acasă. O arată clasamentul facut de Broadband Deals, citat de Travel Daily News. Au fost analizate 50 de mari orașe ale lumii.


Avem net rapid și costuri mai mici ca în alte metropole. Ceea ce face ca Bucureștiul se fie clasat pe primul loc în top 50 de orașe la avantajele muncii de acasă, se arată în raportul întocmit de https://broadbanddeals.co.uk/remote-working/ și citat de Travel Daily News.

Studiul internațional scoate în evidență viteza mare a internetului, serviciile de livrare la domiciliu, dar și prețurile mici comparativ cu alte metropole.

Bucureștiul, primul loc în lume la avantajele muncii de acasă

Iată și care au fost criteriile după care s-au ghidat la întocmirea clasamentului: viteza medie a Internetului - trebuie să fie de încredere, existența companiilor de livrare a mâncării acasă, numărul disponibil al locurilor de muncă ce poate fi facută de la domiciliu și costul unui laptop în acel oraș. Toate au arătat că metropola României stă cel mai bine. 

"Dacă lucrați din București, nu veți duce lipsă de mâncare la pauza de prânz, cu opțiuni de mâncare uimitoare de la Uber Eats sau de la restaurantele unde se poate lua la pachet", scriu autorii studiului.

Bucureștiul este pe primul loc și la proporția de locuri de muncă de acasă, din total - 4,33%, fiind urmat de San Francisco - 4,29%, singurele două orașe analizate cu peste 4%.

Spre comparație, Tokio are doar 0,13% locuri de muncă de acasă, din total. Cu o viteză medie de 52 Mbps, capitala noastră este a patra în top, după Hong Kong, Houston și Dublin.

Prețurile clasează Bucureștiul pe locul 7 

Totodată, este a șaptelea cel mai ieftin oraș, din punctul de vedere al costului vieții. Cele mai ieftine sunt Mumbai (India), Harkov și Kiev (Ucraina), iar cele mai scump este Basel (Elveția).

La nivel general, Bucureștiul este urmat de Houston, Las Vegas, Atlanta și Budapesta. De altfel, Statele Unite au cele mai multe orașe în top 50 - nouă - și toate sunt între primele 15. Pe ultimele locuri sunt Roma și Milano.

Angajatorii vor ca oamenii  să lucreze de acasă și după 15 mai

Pentru că Bucureștiul stă atât de bine, multe companii au decis deja să continue lucrul la domiciliu și după ridicarea stării de urgență.

Pentru corporații economiile lunare sunt de ordinul zecilor de mii de euro numai din neplata chiriilor și a altor mici bonusuri pentru angajați, cum ar fi cafeaua. În plus, se tem că oamenii s-au putea infecta cu coronavirs.

Angajații corporațiilor din Capitală lucrează de acasă, de peste o lună și jumătate, astfel că mulți proprietari de birouri au redus chiriile, iar analiștii imobiliari se așteaptă la renegocierea contractelor și după trecerea pandemiei.

Aici găsiți raportul complet, cu cele 50 de orase.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/munca-de-acasa-contextul-pandemiei-de-coronavirus-ce-obligatii-au-angajatii-si-cum-isi

https://www.click.ro/news/national/6-sfaturi-ca-sa-lucrezi-de-acasa-cu-copiii-pe-cap

 

 

 

 
 
Loading...