Bucurie pe chipurile a 429 de elevi care au obţinut nota 10 la Evaluarea Naţională

Ultima actualizare:
Rezultatele după contestații se vor afișa pe 29 iunie
Rezultatele după contestații se vor afișa pe 29 iunie

Absolvenţii de gimnaziu au avut emoţii uriaşe ieri, până au aflat notele obţinute la Evaluarea naţională. Cei mai mulţi s-au bucurat când au văzut că se vor putea duce la liceul dorit, dar au fost şi elevi care au izbucnit în plâns când au aflat că au luat note mici.

Absolvenţii de gimnaziu de la Şcoala ”Grigorie Ghica Voievod” din Capitală au venit ieri de la ora 9.00 la gardul şcolii, deşi Ministerul Educaţiei anunţase că rezultatele de la Evaluarea naţională se vor afişa la ora 12.00. Au venit şi părinţi, bunici şi prieteni. 

Reporterii Click! au vorbit cu mulţi dintre ei şi au aflat că geometria le-a pus probleme la proba de Matematică. ”Am emoţii la Mate, iar la Română ne-au omorât cu o compunere. Ne-au cerut să povestim o întâmplare în timpul lecturii. Eu am scris că citeam o carte când a avut loc un cutremur, m-am speriat  şi am fugit din casă. Sper să iau note mari şi să ajung la un liceu bun”, ne-a spus Alexandru. Colegii lui au tot butonat telefoanele, în speranţa că Ministerul Educaţiei va afişa rezultatele mai repede. Fix la ora 12.00, a venit vestea cea mare. Toată lumea era cu ochii în telefon. 

Elevii au aflat mediile de la examen butonând telefonul
Elevii au aflat mediile de la examen butonând telefonul

”Uraa! Mă duc la orice liceu vreau”, a strigat bucuros Alexandru. A obţinut media 9,02, în timp ce colegii lui, Andrei şi Alberto, au avut medii foarte mici. ”Mergem acasă să le spunem părinţilor, să vedem ce e de făcut. Ce să-i faci, asta-i viaţa”, ne-au spus băieţii. Trişti au fost şi elevii care au avut medii peste 8,00 care şi-ar fi dorit să intre la un liceu de elită, iar acum şansele sunt mai mici. 

Media de la Evaluarea naţională contează în proporţie de 80% din media de admitere la liceu, iar 20% va fi media generală din gimnaziu. Cele mai bune rezultate le-au obţinut elevii din judeţele Brăila, Cluj, Prahova şi Galaţi, cu peste 80% promovabilitate, în Capitală au avut medii peste 5,00 în proporţie de 84,9%. Cele mai slabe rezultate au fost în judeţul Giurgiu, unde au avut medii de trecere doar 53,6% dintre elevi. Admiterea la liceu în anul 2019 se va face computerizat vineri, 12 iulie.


    Rezultatele după contestații se vor afișa pe 29 iunieFoto: Florin Şuler
Rezultatele după contestații se vor afișa pe 29 iunieFoto: Florin Şuler

Gata cu emoţiile! Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele de la examenul de Evaluare naţională 2019. Cei nemulţumiţi de note au putut depune tot ieri contestaţii, între orele 14,00 – 20,00. 

Situaţia statistică generală relevă că dintre cei 146.105 candidaţi prezenţi, 106.838 de candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci). Dintre aceştia, 429 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

La proba de Limba şi literatura română au obţinut note peste sau egale cu 5 (cinci) 118.074 de candidaţi (80,6%), iar 1.956 de candidaţi au fost notaţi cu 10 (zece). La proba de Matematică, 91.606 candidaţi (62,7%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 2.535 de candidaţi au obţinut nota 10 (zece). La limba şi literatura maternă, 8.130 de candidaţi au obţinut note mai mari sau egale cu 5. Opt elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1. Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la Evaluarea naţională şi respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afişată după finalizarea contestaţiilor. Rezultatele finale vor fi publicate pe data de 29 iunie, atât la avizierul unităţilor de învăţământ, cât şi online, pe site-ul dedicat - evaluare.edu.ro.

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net