De necrezut! O bătrână din Topleţ (Caraş-Severin) a primit doi ani de închisoare pentru trafic de droguri. Bunica de 82 de ani a încercat să-i ducă nepotului, aflat în penitenciar, stupefiante ascunse în sarmale. În primă instanță, pensionara fusese condamnată la patru ani de închisoare.


Elena Mladin, fostă Toma, a fost condamnată definitiv la doi ani de închisoare pentru trafic de droguri. Bătrâna, care a plecat în Australia pe perioada anchetei, a fost dată în urmărire de Poliţie pentru executarea pedepsei.  

Istoria acestui dosar incredibil a început  în urmă cu șase ani și jumătate. Stabilită la Antipozi, femeia a venit în România pe 25 mai 2014. Două zile mai târziu, ea a programat o vizită la Penitenciarul Drobeta Turnu-Severin, unde un nepot, condamnat în trecut şi pentru trafic de droguri, ispăşea o pedeapsa cu închisoarea pentru conducere fără permis, arată ziare.com.  

Pentru că nu mai avea drept la pachet, nepotul bătrânei, zis „Men”, l-a rugat pe un alt deţinut să preia pachetul pe care urma să-l aducă bătrâna. „Am fost de faţă când cadrele penitenciarului au început să controleze pachetul şi, la un moment dat, s-a închis geamul, nu s-a mai dat pachetul. Am observat că din caserola cu sarmale a fost scos de angajatul penitenciarului un pliculeţ din folie învelit într-o sârmă”, a povestit deținutul.

batrana.jpg

Bunica infractoare a fost dată de polițiști în urmărire
foto: Shutterstock

Sac de cannabis aruncat peste gard 

„După o oră, <<Men>> a venit în camera noastră şi i-am cerut justificări despre incident. Acesta m-a asigurat că el nu ştia nimic despre conţinutul pachetului. Susținea că bunica, din proprie iniţiativă, i-ar fi pus respectivele droguri”, a completat deţinutul, martor în dosar.  

Bătrâna a recunoscut că ştia despre prezența substanțelor interzise în caserola cu sarmale şi a menționat că le-a primit de la un tânăr pe care nu îl cunoaştea. Bătrâna ar fi hotărât să-i ducă drogurile nepotului pentru că îl ştia bolnav şi i-ar fi făcut un bine.  

Ancheta avea să scoată la iveală că, imediat după flagrantul de la penitenciar, femeia l-a chemat pe un martor căruia i-a dat cheia de la locuinţa sa şi „l-a rugat să ridice din cuptorul sobei un pachet, pentru a nu fi găsit de poliţie la o eventuală percheziţie”. În plus, ancheta a mai arătat că, după ce a ajuns acasă, femeia a luat un sac de cannabis şi l-a aruncat peste gardul din spatele casei, rugându-l pe un alt tânăr să arunce “iarba” în râul Cerna. Tânărul nu s-a conformat, iar poliţiştii au găsit sacul cu cannabis în locul în care-l aruncase bătrâna. 

În timpul anchetei, femeia a plecat în Australia. Magistrații de la Tribunalul Mehedinți au decis ca ea să fie condamnată la patru ani de închisoare pentru trafic de droguri. În apelul judecat la Curtea de Apel Craiova, Elenei Mladin i-a fost redusă pedeapsa la doi ani de închisoare cu executare.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: