Buzău: A căzut din barcă în ”Lacul fără fund” de la Meledic, sub privirile familiei, și s-a înecat

Ultima actualizare:

    Bărbatul căzut în ”Lacul fără fund” nu a mai ieșit la suprafață Foto: adevarul.ro
Bărbatul căzut în ”Lacul fără fund” nu a mai ieșit la suprafață Foto: adevarul.ro

O plimbare cu barca, duminică, pe lacul din localitatea buzoiană Meledic s-a sfârșit tragic pentru un bărbat din Vrancea, care s-a urcat în ambarcațiune împreună cu un prieten. Când se întorceau la mal, cei doi s-au dezechilibrat și au căzut în apă. Unul dintre ei nu a mai ieșit la suprafață și este căutat și acum de scafandri.

Pompierii caută și astăzi trupul bărbatului care a căzut, duminică, în lacul Meledic, și nu a reușit să mai iasă la suprafață. Apa se întinde pe un hectar şi o adâncime de peste şapte metri, însă localnicii spun că nu au dat niciodată de fund, tocmai de aceea i se spune ”Lacul fără fund”.

Lucian Maftei, un bărbat de 45 de ani din localitatea Dumitreşti, judeţul Vrancea, a dispărut în ochiul de apă căruia localnicii îi spun ”Lacul fără fund”, de la Meledic. Lucian se plimba cu barca împreună cu un prieten din aceeaşi localitate. Chiar înainte să ajungă la mal, cei doi s-au dezechilibrat şi au căzut în lac. Din nefericire, doar unul dintre ei a mai ajuns la mal. Supraviețuitorul a încercat să-și salveze prietenul, dar nu a reușit, scrie adevarul.ro.

„Trei echipaje de cautare-salvare având în dotare două bărci, au intervenit ca urmare a apelului de urgenţă ce semnala, la ora 13:48, o persoană posibil înecată în lacul de pe platoul Meledic, pe raza comunei Mânzăleşti. Misiunea de căutare a fost desfăşurată până la ora 21:00, fiind întreruptă pe parcursul nopţii, aceasta fiind reluată în această dimineaţă la ora 05:00”, se arată într-un comunicat al ISU Buzău.    La această misiune se va alătura un echipaj de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. 

A pierit sub ochii îngroziți ai soției

Bărbatul care a reușit să se slaveze are 50 de ani și lucrase anul trecut la modernizarea unui drum din zonă. Știind frumusețea peisajului de la Meledic, a hotărât să-şi aducă familia într-un weekend, dar şi pe prietenul său, Lucian, care, de asemenea, era însoţit de soţie. Bărbații au vrut să facă o plimbare cu barca, astfel că au împrumutat una de la un localnic. Din nefericire, ziua de relaxare s-a terminat cu o tragedie. Soția victimei a asistat neputiincioasă, de pe mal, la întreaga secvență. Întins pe mai puţin de un hectar, deşi se află într-o adâncitură creată pe un masiv de sare, lacul de la Meledic are apa dulce. Adâncimea lui depăşeşte şapte metri. În timpul verii, aici se face plajă şi se pescuieşte. Nu este indicat scăldatul, deoarece apa devine extrem de rece la doar un metru distanţă de mal. 

Citește și: 

Tânăr înecat în Lacul Morii din București. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a murit

Scafandrii militari caută trupul șefului APIA Cluj, în Lacul Beliș, la 90 de metri adâncime 

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net