Dragnea decide ce face cu guvernul Grindeanu. Îl dă jos, îl remaniază sau îl lasă-n pace

Ultima actualizare:

    Primul ministru Sorin Grindeanu a fost atacat de primarul general al Capitalei, atotputernica Gabriela Firea
Primul ministru Sorin Grindeanu a fost atacat de primarul general al Capitalei, atotputernica Gabriela Firea

Liderii PSD se reunesc miercuri, 14 iunie, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a stabili dacă își trântesc propriul guvern, îl remaniază pe ici-pe colo sau îl lasă în pace ”să lucreze pentru țară”. Potrivit unor surse din cadrul PSD citate de news.ro, atmosfera este foarte tensionată după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut prim-ministrului să demisioneze, acesta refuzând în două rânduri să facă un asemenea gest

Soarta guvernului urmează să fie tranşată de liderii social-democraţilor, în contextul în care mai mulţi membri ai partidului sunt nemulţumiţi de activitatea Executivului şi de întârzierea aplicării unor măsuri din programul de guvernare. Surse politice au declarat, pentru News.ro, că doar miniştrii Agriculturii, Muncii şi Internelor ar fi trecut evaluarea făcută de liderii PSD, procesul de evaluare fiind finalizat în cursul zilei de luni.

În cadrul unei şedinţe de luni seara a social-democraţilor, Liviu Dragnea i-ar fi reproşat lui Sorin Grindeanu întârzierile aplicării unor măsuri din programul de guvernare, printre care neimplementarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii şi i-ar fi cerut demisia, spunându-i că îi va retrage spijinul politic, au afirmat surse politice, pentru News.ro.

Informaţia a fost negată de preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, care a susţinut că nu a auzit pe nimeni care să-i ceară demisia premierului Sorin Grindeanu. Social-democratul a afirmat însă că partidul a descoperit ”extrem de multe” probleme la Guvern, iar prim-ministrul este cel care îşi asumă întregul Cabinet.

O variantă, considerată cea mai radicală dar neasumată de nimeni, ar fi ca PSD să depună o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern, ceea ce ar fi o premieră pe scena politică, acest scenariu fiind însă negat de liderul social-democraţilor.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a fost cea care a dat tonul criticilor la adresa guvernului şi a premierului Sorin Grindeanu, menţionând chiar şi numele câtorva miniştri cu care nu colaborează suficient de bine. Mai mult, ea a spus că liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a acuzat că nu se mai consultă cu premierul Sorin Grindeanu "ca la început".

Potrivit unor surse din cadrul PSD, Gabriela Firea ar fi cerut explicit demisia ministrului Transporturilor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net