Caii din Letea au ajuns în pastele englezilor?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un imens scandal s-a iscat în Marea Britanie, după ce în cutiile de lasagna congelată s-a descoperit carne de cal, în loc de vită. Ieri, presa britanică afirma că în magazinele lor se află caii maltrataţi din pădurea Letea.

Europenii se uită spre România în scandalul cărnii de cal, depistată în magazinele din Marea Britanie, posibil şi în alte 15 ţări.

Ancheta este departe de a fi terminată, autorităţile merg pe urma transporturilor. În mod foarte ciudat, carnea de cal comandată din România a parcurs mii de kilometri: din ţara noastră până în Olanda, de unde a mers în Cipru, ca apoi să ajungă în Franţa, de unde a fost distribuită în Marea Britanie.

simeon stalpnicul png

Descoperirea cărnii de cal în pastele englezilor a inflamat Marea Britanie, unde calul este venerat, iar consumul cărnii sale este interzis, şi a determinat vineri retragerea produselor incriminate ca şi în Franţa şi în Suedia.

Ieri, cotidianul The Sun scria că în România caii sunt chinuiţi, apoi sunt tăiaţi, iar carnea lor a ajuns în magazinele britanice pentru a fi vândută drept carne de vită.

De fapt, ziariştii englezi vorbesc despre caii din pădurea Letea care au fost salvaţi în septembrie 2011 de organizaţii nonguvernamentale, artişti, localnici.

„Nici un cal nu a ieşit din pădurea Letea! Acum doi ani, din 71 de animale care erau duse la abator, am putut salva 51, pe care i-am îngrijit, apoi le-am redat libertatea în pădurea Letea. Îi monitorizăm şi nu se pune problema să ajungă în Anglia", ne-a explicat Kuki Bărbuceanu, de la Vier Pfoten, asociaţia care a coordonat acţiunea de salvare a cailor sălbatici din Deltă.

Click!spune

Caracteristicile cărnii de cal sunt culoarea roşie închisă şi dulceaţa, datorată cantităţii crescute de zaharuri din muşchi. Carnea de cal are o culoare mult mai închisă decât cea de vită, este mai roşie.În contact cu aerul, se albăstreşte şi capătă un aspect de carne „veche".Oasele sunt mai mici şi mai subţiri, iar măduva este galbenă.

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net