Câine bătut cu bestialitate de stăpâna lui într-un tramvai din București

Ultima actualizare:
Femeia a fost filmată în timp ce își bătea câinele
Femeia a fost filmată în timp ce își bătea câinele

Scene șocante într-un tramvai care circulă prin București. O femeie și-a bătut câinele cu bestialitate pentru că acesta nu ar fi ascultat-o și ar fi fugit de lângă ea. Martori la agresiune, pasagerii s-au mulțimit doar să comenteze, însă nimeni nu a sunat la poliție. Unul dintre călători a filmat totul și a distribuit imaginile pe internet.

În imagini se vede clar cum femeia orbită de furie îl bate pe bietul câine, unui pui din rasa Ciobănesc German. De ce ai fugit de mine? De ce ai fugit, nu ştii să stai lângă mine?", îl ceartă stăpâna pe patruped în timp ce îi cară pumni în neștire. Pe fundal se aude o femeie care încearcă să îi spună să îl lase în pace pe animal. "Doamne măi femeie, ce nebună e!", spune călătoarea speriată. însă tânăra parcă nici nu aude și îl bate în continuare.


    Femeia a fost filmată în timp ce își bătea câinelefoto: captura Facebook
Femeia a fost filmată în timp ce își bătea câinelefoto: captura Facebook

Totul s-a întâmplat luni, 11 martie, în jurul prânzului, în tramvaiul 25. Filmulețul postat pe Facebook a devenit viral și așa s-a reușit identificarea agresoarei.

Femeia ar putea rămâne fără câine

Potrivit legii, femeia care și-a maltratat câinele ar putea primi o amendă usturătoare și chiar ar putea să îi fie interzis să mai dețină animale în viitor.

”În cazul de față vorbim de cruzimi asupra animalelor sancționată de Legea de protecția animalelor cu amendă penală de la 1.000 de lei la 10.000 de lei sau închisoare e la 3 luni la 6 luni de zile. Politia ar trebui sa intervină imediat și este prevăzut de lege că animalul poate fi confiscat și femeii I se poate interzice sa mai dețină animale pe viitor”, a declarat pentru Click!  Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului.

Marinescu a mai spus că agresiunea femeii asupra animalului ar putea fi urmare a unei afecțiuni psihice. ”Specialiștii spun că peste 11 la sută din populația României are probleme psihice și își revarsă supărarea asupra ființelor neujutorate: copii, bătrâni, animale. Și în cazul de față avem o situație similară”, a subliniat acesta. 

Poliția anchetează cazul

Autoritățile au început o anchetă în acest caz. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Locale București, Răzvan Popa, ”în prezent se analizează cazul și, în funcție de încadrare, se va acționa în consecință.

În funcție de rezultatul verificărilor, persoana în cauză riscă să fie sancționată contravențional cu sume de până la 5.000 de lei, ori, în cazul în care se constată că fapta sa constituie infracțiune la regimul de protecție a animalelor, Serviciul Poliția Animalelor va sesiza secția de Poliție Națională competentă teritorial”.

Românii își agresează tot mai des animalele de companie

Tot mai multe cazuri de animale agresate s-au înregistrat în ultima perioadă. În urmă cu doar câteva zile, un timișorean și-a aruncat câinele pe fereastră de la etajul al patrulea. Acesta a motivate că patrupedul îl deranjase în timp ce dormea.  Bietul animal a ajuns într-un copac și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a-l salva.

Săptămâna trecută, la Sânnicolau Mare patru tineri sunt cercetați de poliție după ce au intrat în curtea unui vecin, iar unul dintre ei a înjunghiat câinele.

La jumătatea lunii februarie, în Suceava, un tânăr şi-a pus dulăii amstaff să sfâşie un câine vagabond, pe stradă. Victima a rămas fără ochi şi a fost dus la un cabinet medical veterinar mai mult mort decât viu.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net