Câinele-erou Max, folosit pentru înşelăciuni pe internet

Ultima actualizare:

    Max suferă de o boală rară de inimăFoto Flickr
Max suferă de o boală rară de inimăFoto Flickr

Povestea câinelui militar Max, grav bolnav şi abandonat de sistemul pe care l-a slujit, a ajuns prilej de câştiguri ilegale pentru unele persoane.

Mai multe false organizaţii au postat pe reţelele de socializare mesaje prin care anunţă că strâng bani pentru tratamentul ciobănescului german, conform digi24.ro. Ba chiar, ei au publicat şi conturi bancare. 

Cei care au creat această pagină de Facebook spun că reprezintă o asociaţie care strânge bani pentru întreţinerea şi tratarea lui Max. 

Nimic mai fals, susţine îngrijitoarea ciobănescului german. Banii nu ajung la ea, nici la câinele care are nevoie de tratament de specialitate. 

„Cineva a creat acest site, nu le găsesc identitatea. Vor să facă o colectă pentru strângere de fonduri pentru Max. Nu sunt în regulă. Singurul este contul Asociaţiei «Nu mai eşti singur»", a spus Sorina Hanea, potrivit digi24.ro.

Poliţiştii verifică acum acest caz şi îi îndeamnă pe toţi cei care vor să doneze bani să verifice foarte atent existenţa asociaţiei.

După mediatizarea poveştii lui Max, adevărata asociaţie care strânge bani pentru câine a primit, în 24 de ore, peste trei mii de lei. În plus, două clinici din Germania şi Statele Unite sunt dispuse să suporte o parte din costul medicamentelor. Între timp Max îşi continuă tratamentul zilnic care să îl scape de ghemul de viermi care îi înconjoară inima.

Când armata a renunţat la câinele Max pentru că e bolnav, militarul care l-a avut timp de 5 ani nu l-a putut adopta, aşa că ciobănescul este îngrijit temporar de o iubitoare de animale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net