Câinii din Timișoara, nerevendicați timp de 14 zile, vor fi eutanasiați

Ultima actualizare:

    Organizațiile care protejează drepturile animalelor sunt în război cu primarul Timișoarei
Organizațiile care protejează drepturile animalelor sunt în război cu primarul Timișoarei

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat război maidanezilor din oraș. Potrivit corespondentului Mediafax, edilul a semnat luni, un document prin care câinii din adăpostul firmei de ecarisaj din oraş care nu sunt revendicați în termen de 14 zile vor fi eutanasiaţi, în timp ce asociațiile de protecție a animalelor susțin că hotărârea este ilegală

Potrivit unui document intern intrat în posesia corespondentului MEDIAFAX, primarul Timișoarei, Nicolae Robu a semnat, în 17 februarie, o decizie prin care împuternicește un consilier din cadrul Direcției de Mediu, Alexandra Pinteea, să semneze deciziile de "eutanasiere a câinilor care nu au fost reventicați, adoptați, adoptați la distanță sau menținuți în adăpost, după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare de la cazarea acestora, aflați în adăpostul gestionat de operatorul serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân”. 

Asociația PetHope din Timișoara a trimis, luni, un comunicat de presă prin care susține că organizațiile de protecție a animalelor au atacat în instanță normele metodologice care reglementează procedura eutanasierii câinilor fără stăpân și, prin urmare, acestea sunt suspendate până la finalizarea proceselor aflate pe rol, ceea ce înseamnă că decizia primarului ar fi ilegală.

"Organizaţiile au solicitat nu numai suspendarea acestor norme, dar şi anularea lor. Urmare a proceselor demarate, trei instanţe judecătoreşti de acelaşi grad au pronunţat sentinţe contradictorii care se află acum pe rolul ICCJ. Până la momentul la care ICCJ va tranşa în mod definitiv situaţia legală a acestor norme, eutanasia rămâne ilegală, având în vedere sentinţa Curţii de Apel Braşov prin care au fost suspendate şi chiar anulate unele articole din normele metodologice, în legătură directă cu procedura de eutanasiere. (...) Așa cum reiese din opinia legală transmisă de Federația Națională pentru Protecția Animalelor (FNPA), decizia autorităţilor locale din Timişoara de a impune eutanasierea câinilor fără stăpân este nu doar falimentară pentru bugetul local şi inoportună, dar mai presus de toate, este ilegală”, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanților firmei de ecarisaj din Timişoara, în adăpostul de animale al societăţii se află acum 580 de câini.

Pe de altă parte, iubitorii de animale din Timișoara au anunțat, pe o reţea de socializare, că vor organiza un protest în fața Primăriei Timișoara, miercuri, de la ora 20.00.

În replică, primarul Nicolae Robu a postat, luni, pe contul personal de Facebook, un mesaj prin care arată că doar pune în aplicare prevederile legale în vigoare și că, iubitor de animale fiind, a hotărât să adopte un câine aflat în adăpostul firmei de ecarisaj. 

În 2014, un număr de 315 de câini fără stăpân din adăpostul din Timişoara au fost eutanasiaţi, în baza HG 1059/2013 ce aproba normele metodologice de punere în aplicare a OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Conform reprezentanților Primăriei Timișoara, eutanasierile câinilor din adăpost au încetat odată cu atacarea acestei HG în instanță de către asociațiile de protecție a animalelor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net