Calendar ortodox 2020, 27 iunie. Sfinţii zilei. Sfântul Cuvios Samson, primitorul de străini

Ultima actualizare:

    Sfântul Cuvios Samson, primitorul de străinifoto: doxologia.ro
Sfântul Cuvios Samson, primitorul de străinifoto: doxologia.ro

Sfântul Cuvios Samson, primitorul de străini este prăznuit la data de 27 iunie în calendarul ortodox. Sfântul Cuvios Samson, primitorul de străini, este între sfinţii zilei pomeniţi de credincioșii ortodocși, conform Calendarului ortodox 2020, pentru data de 27 iunie. Dezlegare la pește.

Sfântul Cuvios Samson s-a născut într-o familie de nobili romani în secolul al IV-lea și afost rudă cu împăratul Constantin cel Mare. A urmat şcoli de renumite pe seama rangului săi şi a ales medicina, şi nu pentru că avea nevoie să muncească pentrua face bani ci pentru că a simţit nevoia de a ajuta pe oamenii aflaţi în nevoi slujind astfel lui Dumnezeu. Prin harul primit de la Hristos vindeca boli de ne tămăduit pe care alţi doctori nu puteau să le vindece pe alţii îi vindeca numai cu vorba bună. Când au murit părinţii lui a schimbat averea trecătoare şi lumească cu cea nepieritoare şi veşnică urmând cuvântul Evangheliei. A eliberat toţi sclavii şi toţi servitorii şi a păstrat unul singur pentru ca să-i fie de ajutor. A lăsat Roma, capitala imperiului şi toată slava lumească şi a plecat în pustie.  Când împăratul Iustinian a căzut bolnav a chemat doctorii să-l vindece, dar nici unul nu a reuşit. Văzând acest lucru au dat de veste în toată împărăţia şi au venit mulţi învăţaţi să-l tratez pe împărat dar nici unul nu reuşea să-l vindece. Împăratul a avut o viziune  cu cel ce avea puterea să-l vindece şi a povestit-o plin de speranţă celor de lângă el. Unul din curteni şi-a amintit de cuviosul Samson pe care-l cunoscuse şi care semănat tare cu cel din viziunea împăratului. Împăratul a dat ordin să fie adus şi când l-a văzut pe cuvios a căzut în genunchi şi a cerut milă şi tămăduire. Văzând aceea smerenie a împăratului cuviosul a pus mâna pe locul ce-l durea şi cu ajutorul lui Hristos a primit imediat tămăduiere. Când vrut să-l răsplătească pe Samson acesta nu a primit nimic spunându-i că a avut şi că a dat tot aurul şi argintul pentru că nu-i folosea la nimic. Atunci Împăratul a construit o casă pentru străini, o bolniţă şi un azil şi i-a dărut-o lui Samson ca acesta să aibă unde să îngrijească. Acolo mulţi şi-au găsit vindecarea de boli care-i chinuiau de prea mult timp, în timpul vieţii lui Samson, dar şi mult timp după ce acesta a trecut la Domnul. Mulţi povesteau cum îl vedeau stând de veghe asuprea locaşului şi iar cei ce ungeau cu mirul ce-i izvora din mormânt şi aveau credinţă pe loc se vindecau.

Troparul Sfântului Cuvios Samson, primitorul de străini

 Glasul al 8-leaÎn răbdare ţi-ai agonisit plata ta, părinte cuvioase; în rugăciuni neîncetat răbdând, pe săraci iubind şi pe aceia îndestulând. Ci te roagă lui Hristos Dumnezeu, Sfinte Samson, milostive fericite, să mântuiască sufletele noastre.

Condacul Sfântului Cuvios Samson, primitorul de străini

Ca niște pârgă a firii, ție, săditorul făpturii, lumea Îți aduce, Doamne, pe purtătorii de Dumnezeu mucenici; pentru ale căror rugăciuni, în pace adâncă, Biserica Ta, pentru Născătoarea de Dumnezeu, păzește-o, mult-Milostive. Ca la un doctor preaales şi rugător bine primit, alergăm la dumnezeiasca ta raclă, Sfinte Samson, de Dumnezeu înţelepţite, cuvioase, adunându-ne cu dragoste, cu psalmi şi cu cântări bucurându-ne, preaslăvim pe Hristos, Cel Ce ţi-a dat ţie un dar ca acesta de tămăduiri.

La 27 iunie în calendarul ortodox 2020 mai sunt pomeniţi

  • Sfântul Mucenic Anect;
  • Sfânt Ioana Mironosiţa;
  • Sfântul Cuvios Luca, pustnicul;
  • Sfinţii Mucenici Marchie şi Marchia;
  • Sfântul Sfinţit Mucenic Pierie, preotul Antiohiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net