Astăzi, 14 ianuarie, Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu împlinește 68 de ani. Ca politician a fost deputat, ministrul industriei şi comerţului, premier, senator. Dar, care este meseria lui, de fapt? Este la a cincea căsătorie și are trei copii. La mulți ani!


Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu împlineșe astăzi, 14 ianuarie, vârsta de 68 de ani. Gheorghe Athanasiade, bunicul lui Călin Popescu-Tăriceanu, a fost unul dintre pionierii importului de automobile în România, iar viitorul prim-ministru a continuat pasiunea acestuia pentru ”motoare”.

Călin Popescu-Tăriceanu, biografia

  • Politicianul s-a născut în București și a studiat la Liceul ”Sfîntul Sava”, apoi a absolvit Facultatea de Hidrotehnică din Institutul de Construcții București. A făcut și un master în Matematică-Informatică, la Universitatea București (1981).
  • La sfârșitul liceului, Călin Popescu-Tăriceanu a fost fotomodel pentru Zina Dumitrescu. A avut o singură reprezentație pentru care a primit 250 de lei.

tariceanu_fotomodel.jpg

elevul calin popescu tariceanu fotomodel
La sfârșitul liceului, Călin Popescu-Tăriceanu a fost fotomodel pentru Zina Dumitrescu. A primit 250 de lei
FOTO: historia.ro
  • A lucrat ca inginer la Consiliul Național al Apelor, la Trustul de Construcții Industriale București, și ca asistent universitar. În 1990, a fondat postul de radio privat Radio Contact, al cărui director general a fost până în 1996. Din 1993, a început afacerile cu mașini din import care i-a adus și o avere considerabilă.
  • Tot în anul 1990, a fost membru fondator al PNL, iar după primele alegeri a fost deputat de Arad. De atunci, a participat la toate alegerile din România și a fost deputat și senator.
  • La 28 decembrie 2004, devine premierul României pentru patru ani. În seara zilei de 25 iulie 2006, era pe motocicleta sa Harley-Davidson când a avut un accident în care a suferit o ruptură de menisc și l-am văzut venind la Guvern cu piciorul în ghips și șlapi în picioare.

tariceanu-ghips-picior.jpg

calin popescu tariceanu-ghips-picior
Pe 25 iulie 2006, premierul Călin Popescu-Tăriceanu a avut un accident în care a suferit o ruptură de menisc și l-am văzut venind la Guvern cu piciorul în ghips și șlapi în picioare
FOTO: adevarul.ro

Călin Popescu-Tăriceanu, familia

Călin Popescu Tăriceanu este căsătorit din anul 2013 cu Loredana Moise (41 de ani), care este mai tânără cu 26 de ani decât el. Un an mai târziu, președintele Senatului a devenit tată pentru a treia oară, la vârsta de 62 de ani. Loredana Moise lucrează ca designer vestimentar.

cali_popescu_tariceanu-loredana_tariceanu.jpg

calin_popescu_tariceanu-loredana_tariceanu
Călin Popescu Tăriceanu este căsătorit din anul 2013 cu Loredana Moise (41 de ani), care este mai tânără cu 26 de ani decât el
FOTO: adevarul.ro

Loredana şi Călin Popescu Tăriceanu s-au căsătorit în vara lui 2013, aceasta fiind cea de-a cincea căsnicie a fostul şef al Senatului. Penultima soţie a fost Ioana, cu 26 de ani mai tânără decât Tăriceanu. Cei doi îl au împreună pe Mihai, Călin jr. fiind fiul din cea de-a treia căsătorie a politicianului. Călin Popescu Tăriceanu (67 de ani), a devenit tătic pentru a treia oară la finele anului 2014. Soţia sa, Loredana, în vârstă de 41 de i-a dăruit tot un băieţel. Politicianul mai are doi copii, Călin jr. (23 ani) şi Mihai (15 ani).

Călin Popescu-Tăriceanu, averea

Călin POescu-Tăriceanu este pasionat de motoare.

calin-popescu-tariceanu-motocicleta-1.jpg

calin-popescu-tariceanu-motocicleta
Călin Popescu-Tăriceanu are șase mașini și o motocicletă Triumph
FOTO: adevarul.ro

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Călin POescu-Tăriceanu are două terenuri în Snagov, de 4100 mp, șase case, șase mașini și o motocicletă Triumph, bijuterii, ceasuri în valoare de 60.000 de euro, în jur de 275.000 de euro din vânzarea a trei apartamente, conturi în 15 bănci cu circa 1,8 milioane de euro și alte investiții. Ca senator, Călin Popescu-Tăriceanu a încasat în 2019 un salariu de 168.295 de lei, adică 14.000 de lei pe lună.

Citește și:

Călin Popescu Tăriceanu și-a dat demisia de la șefia Senatului. Cui i-a oferit PSD funcția

Ce frumos este fiul cel mic al lui Călin Popescu-Tăriceanu! Cei doi s-au distrat în parc

 
 
Loading...