Probleme pentru politician! Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat inculparea lui Călin Popescu - Tăriceanu în dosarul de luare de mită, la zece zile de la punerea sub învinuire. Potrivit procedurilor, el urmeză să fie trimis în judecată, scrie g4media.ro.


Procurorii îl acuză pe Călin Popescu-Tăriceanu că ar fi primit 800.000 de dolari, reprezentând un comision de 10%, în schimbul demersurilor sale pentru ca statul român să încheie mai multe acte adiționale la un contract al unei companii austriece. Potrivit unor surse judiciare, firma ar fi Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria, care a distribuit licențele Microsoft în România.

„În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă că inculpatul Popescu - Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi pretins și ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007 - 2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță, în schimbul exercitării atribuțiilor sale în așa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei”, a transmis DNA. Politicianul a susținut că a cerut timp suplimentar pentru studierea dosarului și că demersul procurorilor pornește de la ”premise false”.  

 

 
 
Loading...