Călin Popescu Tăriceanu şi-a dat demisia din PNL

Ultima actualizare:

    Călin Popescu Tăriceanu (Foto: Eduard Enea/Adevărul)
Călin Popescu Tăriceanu (Foto: Eduard Enea/Adevărul)

Fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu şi-a dat demisia miercuri din Partidul Naţional Liberal, a declarat pentru Hotnews.ro putătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

Decizia lui Tăriceanu vine după ce acesta şi-a exprimat nemulţumirea faţă de decizia Delegaţiei Permanente a PNL de a ieşi din alianţa cu USL.Fostul prim-ministru s-a întâlnit miercuri la Palatul Victoria cu Victor Ponta.

"Dragă Crin, dacă tu nu-ţi vei asuma această responsabilitate, atunci o voi face eu, ii voi cere primului-ministru Victor Ponta sa-si tina toate angajamentele luate in cadrul USL fata de PNL, respectiv mentinerea tuturor pozitiilor in structurile centrale si locale, listele comune la Parlamentul European, cat si un lucru foarte important - sustinerea unui candidat liberal la Presedintia Romaniei", a declarat Călin Popescu Tăriceanu la ieşirea de la Palatul Victoria.

Reacţia preşedintelui PNL, Crin Antonescu, nu a întârziat să apară. Antonescu s-a arătat foarte dezamăgit de felul în care a decis Tăriceanu să părăsească partidul. "Este un moment trist, acela de a vedea un fost preşedinte care acţionează împotriva deciziilor partidului său. Fac apel la membrii PNL să îl ţină minte pe Călin Popescu Tăriceanu ca omul de la balcon în 1989, ca cel care s-a luptat cu un preşedinte care acţiona abuziv şi nu ca unul singur, care a acţionat împotriva unei decizii a partidului", a declarat Crin Antonescu, la scurt timp după anunţul demisiei lui Călin Popescu Tăriceanu din PNL.

Preşedintele PNL a adăugat că Tăriceanu l-a pus într-o situaţie foarte stânjenitoare în cursul zilei de astăzi. "Tăriceanu m-a sunat din biroul lui Ponta. A fost o situaţie atât de stânjenitoare încât l-am rugat să mă scoată din ea. I-am spus că dacă are de discutat ceva cu mine putem discuta, dacă domnul Ponta are ceva să îmi transmită îmi poate transmite, dar nu într-o astfel de situaţie. Nu m-am mai simţit atât de jenat până acum", a spus Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Citeşte şi

USL s-a rupt. PNL cere demisia lui Victor Ponta

Crin Antonescu: «Am decis să nu minţim oamenii. USL nu mai avea sens»

Tăriceanu: Am votat împotriva ruperii USL; e o decizie pripită, mă gândesc la ce am de făcut

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net