Călin Popescu Tăriceanu, urmărit penal pentru luare de mită. Procurorii DNA i-au pus sechestru de peste 3 milioane de lei pe bunuri

Ultima actualizare:

    Călin Popescu Tăriceanu, vizat într-un dosar de luare de mităSursa foto: Adevărul
Călin Popescu Tăriceanu, vizat într-un dosar de luare de mităSursa foto: Adevărul

DNA anunţă oficial, vineri, 15 ianuarie 2021, că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu este urmărit penal pentru luare de mită. Procurii au dispus sechestru asigurator pe bunuri imobile aparţinându-i lui Tăriceanu, în valoare de 3.204.640 lei.

„Ca urmare a îndeplinirii condiţiilor legale şi constituţionale necesare pentru efectuarea urmăririi penale faţă de o persoană care, la data faptelor, deţinea funcţia de prim ministru, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton, la data faptei prim ministru al Guvernului României, pentru săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită”, a transmis, vineri, DNA, într-un comunicat de presă. 

Procurorii precizează că, în calitate de prim ministru, suspectul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanţă. „În schimb, acesta şi-ar fi exercitat atribuţiile astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei. Suma de  800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăţilor făcute de statul român către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului,  pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore”, a mai explicat DNA.

Instituţia a precizat că dosarul a fost constituit în anul 2018, în urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii DNA la cererea autorităţilor judiciare austriece. 

Procurorii au dispus sechestru pe bunuri în valoare de peste 3 milioane de lei

Procurorii i-au adus lui Tăriceanu la cunoştinţă calitatea procesuală şi au dispus sechestru asigurator pe bunuri imobile aparţinându-i acestuia, în valoare de 3.204.640 lei. Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a fost vineri, la DNA, iar la ieşire a afirmat că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect în dosarul de luare de mită. „Tot acest dosar pleacă de la o serie de premise false, eronate, aberante”, a declarat Tăriceanu, precizând că a cerut timp pentru studierea dosarului, informează news.ro. 

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net