Cămătari periculoşi, săltaţi de mascaţi

Ultima actualizare:

    La finalul percheziţiilor vor fi duse 30 de persoane la audierifoto: arhivă
La finalul percheziţiilor vor fi duse 30 de persoane la audierifoto: arhivă

Procurorii DIICOT fac, joi, 20 de percheziţii în Bucureşti, Teleorman şi Giurgiu, la cămătari care cereau dobânzi între 5 şi 40 % de la persoanele pe care le împrumutau cu bani. Dacă acestea nu plăteau la timp, le ameninţau, le băteau şi le obligau să îşi vândă locuinţele.

La finalul percheziţiilor vor fi duse 30 de persoane la audieri, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală, procurorii urmând să stabilească dacă în cazul acestora vor fi luate măsuri preventive, scrie Mediafax.

Gruparea, din care făceau parte 15 persoane, a fost constituită în judeţul Teleorman, în 2011, când a început să dea bani cu camătă unor persoane interesate, majoritatea administratori de firme, după ce erau "studiate" posibilitățile de restituire a împrumuturilor, dar și bunurile, mobile sau imobile de valoare care ar fi putut fi valorificate pentru achitarea debitelor și a dobânzilor.

Cu sumele obţinute, membrii grupării cumpărau autoturisme de lux, case şi terenuri, atât pe numele lor, cât și pe numele unor membri de familie, rudelor sau ale unor interpuși, pentru a ascunde sau disimula faptul că banii erau obţinuţi ilegal.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net