Campanie anti-bullying. „Fii prietenos, nu răutăcios”

Ultima actualizare:

    Hărțuire online
Hărțuire online

Bullying-ul a devenit un fenomen tot mai răspândit în şcolile din România. Mai grav este că părinţi sesizează situaţii de bullyng încă de la grădiniţă. Asociaţia Telefonul Copilului şi Cartoon Network, în colaborare cu Poliţia Română au lansat a cincea ediţie a campaniei „Clubul Prieteniei- Fii prietenos, nu răutăcios”, al cărei ambasador este fosta gimnastă Cătălina Ponor.

Rapoartele Asociaţiei Telefonul Copilului arată că în ultimii patru ani, un procent de 8,76% din părinţii care au sunat la Telefonul Copilului au  sesizat situaţii de bullying în grădiniţe, 40,29% în clasele primare, în gimnaziu 48,00% şi în liceu 2,95%. În ceea ce priveşte genul raportat la grupa de vârstă a victimelor, copiii pentru care părinţii au solicitat serviciile Asociaţiei sunt în procent de 70% băieţi, aparţinând grupelor de vârstă 3-6 ani, respectiv 7-10 ani.

 Campanie anti-bullying „Clubul prieteniei”

Proiectul  se numeşte "Cartoon Network Clubul Prieteniei- Fii prietenos, nu răutăcios” şi urmăreşte conştientizarea şi prevenirea fenomenului, precum şi identificarea cazurilor de tip bullying .

"Tradiţional, familia este locul în care copiii îşi pot analiza, discuta şi rezolva problemele în siguranţă. De aceea susţinem implicarea adulţilor din jurul lor - familie sau nu - în modelarea comportamentelor, prin tratarea cu empatie şi respect a celor din jur. În acelaşi timp, susţinem o legislaţie în domeniu care să permită acţiuni concrete din partea autorităţilor pentru reducerea fenomenului bullying”, a explicat Cătălina Surcel, Director Executiv al Asociaţiei Telefonul Copilului .

Reglementarea bullying-ului, în curs de promulgare

Asociaţia Telefonul Copilului a contribuit la elaborarea iniţiativei legislative cu privire la reglementarea abuzului de tip bullying, iniţiativă aflată în procesul de promulgare. Asociaţia Telefonul Copilului a formulat, totodată, o propunere de politică publică pentru adoptarea unor măsuri concrete de prevenire şi combatere a fenomenului bullying - propunere transpusă, în luna septembrie a acestui an, în iniţiativă legislativă, aceasta aflându-se în dezbatere parlamentară în prezent. „Măsurile propuse sunt orientate către dreptul fiecărui copil de a se simţi în siguranţă la şcoală. Campania lansată astăzi continuă acest demers, pe care ne bucurăm să îl parcurgem alături de Cartoon Network, Poliţia Română şi Cătălina Ponor", a declarat Cătălina Surcel, Director Executiv al Asociaţiei Telefonul Copilului.

Copiii, victime sau colegii acestora, precum şi părinţii sunt încurajaţi să ceară sprijin la linia gratuită 116 111, la www.116111.ro sau să găsească sfaturi pe www.cartoonnetwork.ro/clubulprieteniei.

Cătălina Ponor, ambasadoarea campaniei în 2019, declară: "Sunt bucuroasă să pot face parte dintr-o misiune generoasă şi să pot transmite mesajul prieteniei copiilor. Cred în puterea exemplului şi cred că putem trăi într-o lume mai bună, fiind mai buni unii cu ceilalţi".

"În ultimii ani, Poliţia Română a abordat prevenirea victimizării minorilor, în mod constant, ca prioritate naţională de intervenţie în domeniul prevenirii criminalităţii, context în care bullying-ul este una din temele abordate frecvent.

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net