Campioană mondială la șah la 13 ani!

Ultima actualizare:

    Miruna Lehaci are 13 ani și tocmai a terminat clasa a șasea
Miruna Lehaci are 13 ani și tocmai a terminat clasa a șasea

Miruna Lehaci, elevă de 13 ani din Iaşi, a devenit recent campioană mondială la şah, la grupa ei de vârstă. Fata şi-a bătut, în nouă runde de meci, toţi adversarii din lume. Este singura din România, care a ajuns la această performanţă, informeaza digi24.ro.

Miruna Lehaci se antrenează de când avea şase ani, iar roadele muncii ei s-au văzut imediat. A câștigat pe bandă rulantă majoritatea concursurilor la care a participat, iar acum, la 13 ani, este campioană mondială.  ”M-a atras pentru că este deosebit de celelalte sporturi. Nu alergi, nu sari. Stai și te gândești”, a spus Miruna.

Fata tocmai a terminat clasa a șasea și își împarte timpul între școală și șah.


    Miruna Lehaci se antrenează de la șase ani și a câștigat zeci de concursuri de șah
Miruna Lehaci se antrenează de la șase ani și a câștigat zeci de concursuri de șah

Elena Calistru, directorul Colegiului Național Iași, este foarte mândră de rezultatele elevei Lehaci: “Este un copil excepțional, cu rezultate foarte bune la învățătură, cu o medie generală aproape de zece. Ascunde în spate foarte multe ore de muncă.”

Miruna are casa plină de medalii, însă ultima, cea de campioană mondială, a fost obţinută cel mai greu pentru că departajarea s-a realizat abia în ultima rundă.

La Campionatul Mondial de Șah Școlar, care s-a desfășurat la Iași la sfâşitul lunii aprilie, au participat peste 550 de copii din 41 de țări. România a obţinut o medalie de aur, una de argint și patru de bronz.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net