Cancerul ucide peste 50.000 de români, în fiecare an. Cifre noi despre boala care face ravagii în lume

Ultima actualizare:

    Cancerul de plămâni ucide cel mai mult, în România
Cancerul de plămâni ucide cel mai mult, în România

Cancerul a ucis 50.902 români, în anul 2018. Asta arată cele mai recente cifre pentru România, prezentate, după o pauză de șase ani, de Global Cancer Observatory (Globocan), platforma internațională cu cele mai actualizate cifre despre cancer din lume. Aceleași statistici arată că, în țara noastră, au fost înregistrate, anul acesta, 83.461 de cazuri noi de cancer.

Cancerul ucide, de la an la an, tot mai mulți oameni, atât în România, cât și în lume. Comparat cu ultimul raport Globocan, din 2012, cifrele arată că procentul incidenței* cancerului, dar și cel al mortalitătii legate de cancer, au crescut în România. Astfel, incidența primelor zece cele mai frecvente tipuri de cancer a crescut cu aproximativ șase procente față de 2012, în timp ce mortalitatea a crescut cu aproape cinci procente. 

Cea mai mare incidență în România continuă să o aibă cancerul de plămâni (13,6%),  urmat îndeaproape de cancerul colorectal (13,3%) și de cancerul de sân (11,5%).

Următoarele cancere, ca incidență, sunt cancerul de prostată (7,2%), cancerul de vezică urinară (4,7%), cancerul de stomac (4,4%), cancerul de ficat (4,3%), cancerul de col uterin (4,1%), cancerul de pancreas (3,8%) și cancerul de uter (3%).

Acestea sunt cele zece tipuri de cancer cu cea mai mare incidență în România și ele reprezintă aproape 70% din totalul cazurilor de cancer. Numărul cazurilor de cancer colorectal a înregistrat cea mai mare creștere, din 2012 până acum, în timp ce în cazul cancerului de sân apare o ușoară scădere a incidenței, față de 2012.

Cancerul de plămâni ucide cel mai mult, în România

Cancerul de plămâni este responsabil de aproximativ 30% dintre decesele cauzate de cancer în România. Este urmat de cancerul colorectal (aproximativ 17% dintre decese), cancerul de sân (aproximativ 10%), cancerul de ficat și  cancerul de stomac (aproximativ 9% fiecare) si cancerul de pancreas (aproximativ 8%). Mortalitatea în cazul cancerului de sân, însă, a scăzut la aproape jumătate față de 2012.

Citește și:

8 semne care te anunță că ai putea suferi de cancer

Atenție! Unele obiceiuri ale bolnavilor de cancer le scurtează viața

„În România, aproape că nu există familie fără un caz de cancer”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net