A doua etapă a campaniei de vaccinare - ce vizează aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta de peste 60 de ani și bolnavi cronici - ar urma să înceapă după data de 15 ianuarie, a anunțat marți medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, într-o conferință de presă.


”Estimăm că a doua etapă a vaccinării poate să înceapă după data de 15 ianuarie”, a declarat Gheorghiță într-o conferință de presă citată de HotNews.ro.

”A doua etapă va începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale - aproximativ 40.000 de persoane internate. Vaccinarea personalului se va face prin echipe mobile. Am dispus să se înceapă încă de acum obținerea consimțământului informat, inclusiv de la aparținători”, a adăugat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti Covid-19.

Aproximativ 4 milioane de persoane, vaccinate în cea de-a doua etapă

Este vorba despre un total de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani și bolnavi cronici, care voir fi vaccinați în această a doua etapă.

Pentru începerea celei de-a treia etape, medicul Valeriu Gheorghiță consideră că începutul lunii aprilie reprezintă un "termen realist". ”Estimăm că începutul lunii aprilie este un termen realist pe care îl putem lua în calcul pentru începerea cele de-a treia etape. Acest lucru depinde și de ritmul de livrare al dozelor de vaccin, nu doar de ritmul de vaccinare. Ritmul de vaccinare pentru etapa I probabil că va fi în creștere.”

Citește și:

Adeverința de vaccinare anti-Covid. Ce trebuie să știm despre acest document

 
 
Loading...