Când începe etapa a doua a vaccinării anti Covid. Cine are prioritate

Ultima actualizare:

    În a doua fază a imunizării anti Covid-19 prioritate au persoanele vulnerabile: cei bolnavi de cancer, cardiacii și cei cu afecțiuni renaleSursa foto: The Japan Times
În a doua fază a imunizării anti Covid-19 prioritate au persoanele vulnerabile: cei bolnavi de cancer, cardiacii și cei cu afecțiuni renaleSursa foto: The Japan Times

Etapa a doua a vaccinării anti Covid-19 în România începe după data de 15 ianuarie. Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare, a precizat că prioritate vor avea persoanele din categoriile vulnerabile și cele care ocupă funcții de interes în administrație.

Etapa a doua a vaccinării anti Covid începe după 15 ianuarie

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare, a declarat la un post de televiziune că etapa a doua a vaccinării anti Covid-19 în România va începe după data de 15 ianuarie. O altă informație de interes este că luni dimineață România a primit din partea Comisieri Europene a patra tranșă de vaccinuri. Este vorba despre 150.000 de doze de vaccin

A doua etapă a vaccinării. Cine sunt beneficiarii

În a doua etapă a vaccinării care va demara imediat după 15 ianuarie prioritate vor avea „persoanele care se  află internate în centrele medico-sociale, rezidenţiale, continuând cu persoanele care sunt cu insuficienţă renală cronică în stadiul de hemodializă”, a mai precizat Valeriu gheorghiță. Medicul militar a mai spus că va fi dezvoltat, tot până în 15 ianuarie, și modulul de programare destinat persoanelor vizate de etapa a doua a campaniei de vaccinare. Autoritățile vor să vaccineze câți mai mulți bolnavi cronici și cetățeni cu vârsta de peste 65 de ani, în cadrul etapei a doua.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti Covid-19 în România, printre primii care s-au vaccinat
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti Covid-19 în România, printre primii care s-au vaccinat

Valeriu Gheorghiță, despre cum vor fi vaccinate persoanele care fac dializă 

”Dezvoltăm un sistem prin care persoanele, după ce pleacă din stația de hemodializă, să fie transportate cu aceleaşi mijloace de transport către centrele de vaccinare. Vor fi vaccinate şi ulterior se va urma traseul obişnuit”, a adăugat Gheorghiță.

Luni dimineață, alte 150.000 de doze de vaccin au ajuns în România, a patra tranșă pe care țara noastră o primește de la Comisia Europeană. În prima etapă a vaccinării au fost imunizați medicii (personal medical și auxiliar) și personalul care lucrează în sistemul social. 

Cu ce vaccin ne imunizăm? Este decizia medicului

Foarte important de știut este și faptul că odată ce ai primit prima doză dintr-un vaccin - fie că este vorba despre Pfizer sau Moderna - tot pe acela îl vei primi și la rapel. Nu se pot combina vaccinurile între ele. De asemenea, nu vom putea alege noi vaccinul care să ne imunizeze, ci va fi decizia medicului.

A patra tranșă de vaccin anti Covid a ajuns în România

A patra tranșă din vaccinul anti-Covid-19, produs de Pfizer BioNTech, a ajuns în România luni dimineață, 11 ianuarie, la bordul unor aeronave care au aterizat la Otopeni, Cluj și Timișoara. „Astăzi, 11 ianuarie, a sosit în România a patra tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, a transmis într-un comunicat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Iată cum sunt distribuite dozele: 

  • Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 39.975 doze; 
  • Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 24.375 doze; 
  • Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 21.450 doze; 
  • Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 18.525 doze; 
  • Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 13.650 doze; 
  • Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 20.475 doze; 
  • Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 11.700 doze.

CITEȘTE ȘI: Câți bani vor primi medicii și asistentele ca să vaccineze populația împotriva Covid-19

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net