Când începe școala? Discuții pe această temă, azi, la Cotroceni

Ultima actualizare:

    Elevii vor începe semestrul al doilea în bănciSursa foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea
Elevii vor începe semestrul al doilea în bănciSursa foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Când începe școala este întrebarea care se află în aceste zile pe buzele tuturor părinților cu copii elevi. Pe 8 februarie, așa cum a promis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, sau cursurile vor rămâne în continuare online? Decizia va fi luată joi la Cotroceni, unde va avea loc o întâlnire între președintele Klaus Iohannis și mai mulți reprezentanți ai Guvernului. Ședința va începe la ora 16.00

Klaus Iohannis i-a chemat la Cotroceni azi, începând cu ora 16.00, pe premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, șeful DSU, Raed Arafat și reprezentanți ai Institutului Național de Sănătate Publică. În urma discuțiilor care vor avea loc se va decide dacă elevii se pot întoarce în bănci începând cu data de 8 februarie sau dimpotrivă, vor începe semestrul al doilea tot din fața calculatoarelor de acasă.

Azi, oficialii vor decide dacă vor fi stabilite scenarii pentru desfășurarea cursurilor, respectiv dacă școlile își vor relua activitatea fizică în clase în funcție de numărul zonal al infectărilor cu Covid -19 sau dacă va fi o decizie la nivel național.

Când începe școala? Trei scenarii posibile

La Ministerul Educației sunt luate în calcul trei scenarii pentru revenirea fizică a elevilor la școală din 8 februarie. Iată care sunt acestea:

Scenariul 1

Potrivit primului scenariu luat în considerare de către autorități, copiii se întorc fizic în bănci sunt cei de la grădiniță și din ciclul primar. Motivul îl reprezintă faptul că acestea sunt  ciclurile de învățământ cel mai dificil de abordat prin școala online.

Scenariul 2

Potrivit scenariului al doilea, se întorc fizic la ore preșcolarii, elevii din ciclul primar și elevii de anii terminali, care au de susținut Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

Scenariul trei

În ultimul scenariu toți elevii ar urma să revină în clase dacă rata de incidență a infectărilor va scădea. În localitățile cu rata de infectare mai mică, cursurile cu elevi în clase ar putea reîncepe mai repede.

Deocamdată nu se știe exact când începe școala, însă abordarea unuia dintre aceste scenarii implică un nou ordin comun între ministerele Educației și Sănătății, care să fie elaborat până la finalul lunii ianuarie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net