Când nu vom mai fi obligați să purtăm mască de protecție în aer liber? Mesajul premierului Cîțu

Ultima actualizare:

    Românii ar putea să renunțe la masca de protecție în aer liber începând cu 1 augustfoto: Shutterstock
Românii ar putea să renunțe la masca de protecție în aer liber începând cu 1 augustfoto: Shutterstock

Premierul Florin Cîțu a anunțat că românii ar putea renunța la masca de protecție în aer liber cel mai devreme începând cu 1 august. Totul depinde însă de ritmul în care se va desfășura campania de imunizare împotriva Covid-19.

Întrebat despre renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise, premierul Florin Cîțu a declarat că deocamdată nu este luată în calcul această măsură și că va fi așteptată data de 1 august.

"Deocamdată nu. Aş aştepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cum se mişcă lucrurile, dar aş vrea să ne uităm la 1 august pentru renunţatul măştii. Aţi văzut că şi în Israel s-a anunţat după ce s-a ajuns la 60% aproape (persoane vaccinate - n.r.). Deci este clar că acolo este un nivel unde am putea să discutăm despre aşa ceva", a afirmat premierul, citat de Hotnews.ro.

Restaurantele și hotelurile, la capacitate maximă de la 1 iunie

Din 1 iunie, restaurantele și hotelurile ar putea funcționa la 100% din capacitate, pentru persoanele vaccinate anti-COVID, și tot de la aceeași dată se va putea renunța la purtarea măștii de protecție pe plajă sau în drumețiile pe munte, a declarat luni premierul Florin Cîțu. El a vorbit din nou despre necesitatea vaccinării și despre ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net