Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheroghiţă, a afirmat, marţi seară, că un interval de 4-8 săptămâni este ”rezonabil” pentru reluarea schemei de vaccinare pentru o persoană care decide să refuze rapelul cu serul AstraZeneca.


"Schema recomandată de vaccinare sugerează cât se poate de clar menţinerea acelui tip de vaccin şi pentru cea de-a două doză (…) Din punct de vedere medical, nu anticipăm probleme de siguranţă suplimentare sau date care să reducă protecţia pe care persoană respectivă o poate obţine prin vaccinare. În ceea ce priveşte vaccinul de la AstraZeneca, este greu să anticipăm intervalul corespunzător de timp după care ar trebui să facem, dacă decidem şi dacă se va recomanda acest lucru, o a două doză dintr-un alt vaccin”, a declarat, marţi seară, la Antena 3, Valeriu Gheorghiţă, întrebat după cât timp poate relua cineva schema de vaccinare, dacă refuză rapelul cu serul AstraZeneca.

Preşedintele CNCAV a adăugat că ”un interval de 4-8 săptămâni este unul rezonabil”.

”Însă la acest moment cred că o singură doză ar fi suficientă dacă ar fi să luăm în calcul, ipotetic, această variantă", a explicat medicul Gheorghiţă.

Acesta a recomandat să se aştepte decizia Agenţiei Europene a Medicamentului, în funcţie de care şi România îşi va adapta deciziile.

România a decis, luni seară, să continue vaccinarea cu serul AstraZeneca.

Citește și:

Ce se întâmplă cu persoanele programate pentru AstraZeneca dacă vaccinul este retras

Vaccinul AstraZeneca bagă OMS și Agenția Europeană pentru Medicamente în ședintă de urgență

 
 
Loading...