Când se redeschid școlile în 2021 este întrebarea care se află pe buzele tuturor elevilor, părinților și profesorilor. Subsecretarul de stat în Ministerul Educației, Jean Badea, a declarat la un post de televiziune că elevii s-ar putea întoarce pe băncile școlii la 11 ianuarie. Însă, pentru a ieși din scenariul roșu, va trebui să se îndeplinească mai multe condiții.


Subsecretarul de stat în Ministerul Educației, Jean Badea, a declarat, luni, ca elevii s-ar putea întoarce la scoala din 11 ianuarie 2021, scrie portalinvatamant.ro. Totul depinde, însă, de situația epidemiologică la nivel național. 

Când se redeschid școlile în 2021 

"Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondere cât mai mare cursurile față în față. Însă, așa după cum știm, aceasta depinde în mare parte de situația epidemiologică la nivel național. Am făcut apel în această perioadă la părinți, la elevi, la cadre didactice, mai ales în contextul în care se apropie și vacanța, iar tentația de a ne întâlni cu cei dragi este mare, să fim precauți, tocmai pentru a contribui și noi la lupta pe care medicii o duc în sistemul de sănătate și să putem să revenim în școală, în bănci, așa cum ne dorim", a spus Jean Badea, secretar de stat în Ministerul Educației, la Antena 3.

Școlile din toată țara sunt deocamdată în scenariul roșu, ceea ce înseamnă ca elevii fac doar lecții online, în încercarea de a reduce răspândirea noului coronavirus în rândul populației. Este prematur să vorbim acum despre când se deschid școlile în 2021, această decizie urmând a fi luată la anul, în funcție de situația epidemiologică din România.

 

 
 
Loading...