Odată cu începerea campaniei de vaccinare în România, toată lumea s-a întrebat când se vaccinează Klaus Iohannis. Românii așteptau o încurajare din partea autorităților, căci, vrem, nu vrem, imunizarea este o problemă controversată. Gestul președintelui s-a lăsat însă așteptat. Iată care sunt motivele și când urmează să i se administreze prima doză.


Klaus Iohannis a susținut marți, 12 ianuarie, prima conferință de presă din acest an, iar subiectele pe care le-a abordat împreună cu jurnaliștii au atins două mari puncte esențiale: campania de vaccinare în România și relansarea economică. 

Pe buzele tuturor stăteau câteva întrebări: de ce nu s-a vaccinat până acum șeful statului? Când se va vaccina? Ce părere are despre campania de imunizare de până acum de la noi din țară? Iată ce a răspuns Iohannis!

De ce nu s-a vaccinat Klaus Iohannis până acum? 

„Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic așa, în ghilimele, să ne băgăm în față. Ar fi fost probabil mesajul greșit”, a explicat Iohannis. Președintele a precizat că „decizia a fost, și am participat la această decizie, să fie vaccinat, în primul rând, în prima etapă, personalul medical, tot personalul medical şi acest lucru se întâmplă, s-a întâmplat. Știți foarte bine că până la sfârșitul acestei săptămâni, prima etapă se încheie cu prima doză de vaccinare, având în vedere că acum dispunem de un vaccin care se administrează în două doze, după aceea se reia vaccinarea cu a doua doză. 

Când se vaccinează Klaus Iohannis?

Șeful statului a anunțat că se va vaccina public în a doua etapă de vaccinare, vineri, pe 15 ianuarie pentru a da un mesaj de încredere în vaccin. Este răspunsul oferit unui jurnalist care a adus în discuție gestul premierului Netanyahu al Israelului, care s-a vaccinat primul tocmai pentru a demonstra populației că imunizarea este sigură. 

Chiar dacă președintele încă nu s-a imunizat, există alte personalități care au făcut-o deja. Printre aceștia se numără șeful departamentului pentru Situații de Urgență,  Raed Arafat, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din românia, medicul Mihai Craiu.

valeriu-gheorghita.jpg

Valeriu Gheorghiță
Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat anti coronavirus

arafat-vaccin.jpg

Raed Arafat s-a vaccinat anti Covid
Raed Aradat a declarat că „nu am recomanda oamenilor să se vaccineze dacă noi nu ne-am vaccina”

mihai-craiu.jpg

Mihai Craiu
Medicul Mihai Craiu încurajează persoanele care au anumite afecţiuni şi se tem de efectele adverse ale vaccinului anti-COVID să se imunizeze

Vaccinul anti Covid, singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate

„De succesul campaniei de vaccinare depinde relansarea economică a României”, a spus președintele Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă susținută marți. „Însă, pentru a putea merge înainte cu motoarele turate la maximum, este nevoie să punem capăt epidemiei de COVID-19. După un an extrem de dificil, marcat de nenumărate sacrificii, un an în care mulți oameni s-au luptat cu această boală și, din păcate, prea mulți au pierdut această luptă, iată, 2021 ne oferă motive reale de speranță. Vaccinurile împotriva COVID-19 reprezintă încununarea eforturilor oamenilor de știință și o confirmare a progreselor uriașe realizate în această veritabilă cursă contra-cronometru cu un virus nou, extrem de contagios și deopotrivă letal. Vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate și a ne relua în siguranță toate activitățile care ne-au lipsit enorm în ultimul an.

Iohannis, despre restricțiile impuse. Nu ne permitem o relaxare

De succesul campaniei de vaccinare depind, în egală măsură, relansarea economică a României și evitarea unor crize profunde, ale căror efecte pot lăsa urme adânci în societate, educație și economie, a mai precizat șeful statului. „Este esențial ca această campanie de vaccinare să reușească, astfel încât să putem obține imunizarea populației la nivel național. Toate eforturile, deopotrivă ale instituțiilor direct responsabile de gestionarea acestei campanii, dar și ale tuturor celorlalte autorități, centrale și locale, trebuie să fie îndreptate către realizarea cu prioritate a acestui obiectiv. Le solicit tuturor să dea dovadă de implicare și, mai ales, de colaborare loială. Sunt convins că efortul susținut al întregii societăți timp de un an de zile va fi răsplătit în 2021 dacă reușim ca, până în vară, să vaccinăm un procent semnificativ din populația țării, și astfel să putem reveni la normalitate. Până atunci însă, măsurile de protecție și vigilența crescută rămân imperative, pentru că virusul se răspândește în continuare în comunitate. Suntem încă departe de o incidență a cazurilor care să permită relaxarea restricțiilor”, a spus președintele.

Ultima conferinţă de presă a preşedintelui Iohannis a avut loc pe 25 noiembrie, înaintea alegerilor parlamentare.

 
 
Loading...