Când sunt conştienţi, răniții cred că se află în club, devin agitați

Ultima actualizare:

     Aproximativ 80 de răniți sunt în stare critică și gravăFoto: Arhiva Click!
Aproximativ 80 de răniți sunt în stare critică și gravăFoto: Arhiva Click!

În urma incendiului produs vineri noapte (30 octombrie), la Club Colectiv, 32 de oameni au pierit iar alți aproape 200 au fost răniții. În momentul de față au rămas 133 de persoane internate în spitale, peste 80 dintre ele se află în stare critică sau gravă. Starea celor mai mulți răniți a rămas neschimbată, însă în cazul unora dintre aceștia, doctorii au observat îmbunătățiri.

De cinci zile medicii lucrează în continuu în blocurile operatorii și încearcă să îmbunătățească starea de sănătate a răniților, relatează Adevărul.

„Unii dintre colegii noştri abia au reuşit să treacă pe acasă pentru a se schimba. Dar cu toate acestea reuşesc încă să facă faţă suprasolicitării din aceste zile, cu atât mai mult cu cât au beneficiat, încă de la începutul săptămânii, şi de sprijinul medicilor francezi, israelieni şi turci”, au declarat managerii din spitalele unde sunt internați răniții.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a dat asigurări că medicii au la dispoziție cantități suficiente de sânge și dispozitivele necesare pentr a-i trata corespunzător pe răniți. Șeful Clinicii de Chirurgie Plastică și Reparatorie de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, susține această informație. La spitalul lui sunt spitalizați în continuare 14 răniți.

„Evoluţia lor este liniară, nu avem modificări spectaculoase. Avem şase bolnavi critici, iar restul sunt bolnavi grav. Un singur pacient nu este intubat”, a spus profesorul Ioan Lascăr.

Pacienții retrăiesc coșmarul din club

La Spitalul Militar sunt internați 12 răniți, dintre care șase sunt în stare critică. Managerul Florentina Ioniță a declarat că pacientul care a fost detubat marți (3 noiembrie) a fost intubat la loc deoarece, când a devenit conștiet, pacientul era convins că se află în club Colectiv și a devenit foarte agitat.

10 din cei 14 răniți internați la Spitalul Elias sunt în continure pe secția de terapie intensivă, iar medicii sunt rezevați cu privire la șansele lor de recuperare. 

În Spitalul Universitar mai sunt 19 pacienți, la Spitalul Grigore Alexandrescu-7, la Spitalul de Arși-26, la Spitalul Sfântul Ioan-7, la Spitalul Sfântul Pantelimon-4 și la Spitalul Gerota-3.

Cum poți face donații pentru victimele incendiului din clubul Colectiv

Ajută victimele din Colectiv. Donează pentru tratamente și dotarea spitalelor în contul RO97INGB0000999903477197 – ING BANK sau prin SMS la numarul 8824. România Solidară, împreună pentru #colectiv.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net