Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că din 6 aprilie vor fi deschise 12 cabinete de vaccinare cu serul Moderna, iar din 13 aprilie vor fi deschise 144 de cabinete noi unde va fi administrat vaccinul Pfizer. Mai mult decât atât, din aprilie, se va putea începe activitatea de vaccinare prin intermediul medicilor de familie.


Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a oferit marți, 30 martie, o declarație de presă în care a mărturisit că, începând cu luna aprilie, vor fi dechise aproximativ 150 de cabinete unde va putea fi administrat serul anti-coronavirus. 

"Un alt element de noutate, pe 6 aprilie vom deschide aproximativ 12 cabinete noi pentru administrarea vaccinului produs de compania Moderna. Am reevaluat cantităţile care urmează a fi livrate către România şi putem creşte cu cel puţin 1.000 de persoane vaccinate în fiecare zi din acest tip de vaccin. De asemenea, din 13 aprilie vom deschide 144 de cabinete noi de vaccinare pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer, în condiţiile în care săptămâna precedentă am anunţat un număr de aproximativ 125 de cabinete, reevaluând tranşele de vaccin care urmează să vină, putem să suplimentăm acest număr de cabinete”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă. 

El a precizat că din 10 aprilie va creşte numărul persoanelor programate, de la 60 la 90 pe cabinet. "De asemenea, tot în prima parte a lunii aprilie, noi credem că până pe data de 10 aprilie, vom fi în măsură să operaţionalizăm în platformă cu ajutorul colegilor de la STS creşterea numărului de persoane programate de la 60 în momentul de faţă, pe cele douăsprezece ore de lucru ale unui cabinet, la 90 de persoane pe cabinet, ceea ce înseamnă că va creşte ritmul de vaccinare în fiecare centru de vaccinare, în acest fel se vor crea locuri suplimentare pentru programare, aşa încât se va reduce timpul de aşteptare în listă”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Din aprilie vaccinarea se va putea face și prin intermediul medicilor de familie 

Valeriu Gheorghiţă a anunţat că, tot din aprilie, vor fi operaţionalizate unităţile mobile de vaccinare şi va începe activitatea de vaccinare prin intermediul medicilor de familie. 
 
"Pentru perioada imediat următoare, în luna aprilie, vom operaţionaliza unităţile mobile de vaccinare, centrele mobile de vaccinare şi complementar vom demara şi activitatea de vaccinare prin intermediul colegilor din reţeaua primară de medicină de familie. Mâine urmează să primim centralizarea de la nivelul fiecărui judeţ, însă din datele pe care noi le avem preliminare, ne aşteptăm la o rată de participare din partea colegilor din medicina de familie în jur de 50 - 55%, este posibil să fie chiar mai mult, dar acestea sunt datele parţiale”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.
 

 

 

 
 
Loading...