Când vor fi redeschise mall-urile. Ludovic Orban: „Noi am gândit un plan de relaxare în pași”

Ultima actualizare:

    Când se vor redeschide mall-urileFoto: Getty Images
Când se vor redeschide mall-urileFoto: Getty Images

După ce în contextul pandemiei de coronavirus au fost închise majoritatea instituțiilor și spațiilor publice, pentru a evita contactul persoanelor, acestea vor fi evaluate și redeschise după data de 15 mai, cel mai probabil. Iată declarațiile premierului Orban!

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, 5 iunie, la Cernica, că o decizie privind redeschiderea mallurilor va fi luată cu câteva zile înainte de data de 15 mai, când se va face o evaluare a situaţiei epidemiei de coronavirus.

Ludovic Orban, despre redeschiderea mall-urilor

„Noi am gândit un plan de relaxare în paşi, din 15 în 15 zile, pe baza evaluărilor făcute de specialişti în funcţie de riscul epidemiologic aferent fiecărui tip ce activitate. Sigur că este posibilă şi că ne dorim, încetul cu încetul, reluarea tuturor activităţilor, deocamdată este prematur să spunem 100%.

Avem în vedere şi acest lucru, să deschidem mallurile, să deschidem şi alte activităţi, dar numai după o evaluare care va fi făcută cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie vom lua o decizie. Decizia se va fundamenta pe evaluarea Consiliului ştiinţific de suport care funcţionează alături de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, va fi luată în funcţie de evaluările INSP şi în funcţie de poziţiile de la nivelul comisiei anti-COVID care funcţionează la Ministerul Sănătăţii”, a declarat Orban, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă mallurile vor fi redeschise după data de 15 iunie.

Premierul a mai spus că Guvernul îşi doreşte să ia „decizii cât mai rapide”, dar „depinde de evoluţia epidemiei”. Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că deschiderea mallurilor, în sine, nu este o problemă. Restaurantele de tip fast-food din interiorul acestora însă ar putea reprezenta o problemă, deoarece acolo se pot forma cozi, spre exemplu.

Aici puteți citi restricțiile care se vor impune în continuare, chiar și după data de 15 mai.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net