Candidat la primăria orașului Tulcea, propagandă electorală într-un liceu din oraș

Ultima actualizare:

    Ștefan ilie candidează la primăria orașului TulceaFoto: dobrogeanews.ro
Ștefan ilie candidează la primăria orașului TulceaFoto: dobrogeanews.ro

Prima zi de școală a însemnat, pentru un candidat la primăria Tulcea, un bun prilej de a le vorbi elevilor unui liceu din oraș despre planurile sale în cazul în care va fi ales. În condițiile în care părinții elevilor nu aveau acces nici măcar în curtea școlii, Ștefan Ilie a fost primit în clasă de către conducerea unității.

Ștefan Ilie este acuzat de mai mulți elevi că, în prima zi de școala, pe 14 septembrie, ar fi venit în Liceul Tehnologic Henri Coandă din Tulcea să facă propagandă electorală. Deși, initial, directorul adjunct Mihai Tiuliumranu le spusese elevilor că va veni cineva să le vorbească depre abonamentele de autobuze, în clasă a intrat politicianul Ștefan Ilie.

Candidatul la primăria Tulcea le-ar fi vorbit levilor de clasa a XII-a despre ce va face el pentru oraș dacă va fi ales primar: locuri de parcare, o linie special de auttobuz etc. Potrivit declarației unuia dintre elevi, care a acceptat să spună cum au decurs lucrurile, dar sub protecția anonimatului, nu toți adolescenții care au participat la întâlnire erau majori. Elevul se teme că, fiind în an terminal, directorul adjunct să nu se răzbune și să aibă probleme la absolvire.

Ștefan Ilie a mers în clasele elevilor

Deși, din motive de siguranță în condițiile pandemiei, accesul părinților, dar și al altor persoane străine de școală a fost interzis, politicianul a fost dus, de directorul adjunct Mihai Tiuliumranu, până în clasele elevilor din clasa a 12-a.

“M-a deranjat faptul că zeci de părinți stăteau în față școlii, nu au avut posibilitatea să între să-i conducă pe cei mici la clase (liceul are și școala cu clasele I-VIII), în schimb pentru un politician nu există nici o regulă. Nu e corect!”, a precizat acesta.

“Ni s-a spus că domnul director ar avea ceva să ne spună, dar când am intrat în clasa unde fusesem convocați, acolo era domnul Ștefan Ilie. Acesta ne-a spus ce planuri are el pentru oraș, iar domnul director ne-a îndemnat să-l votăm. În plus, deși acesta purta inițial masca de protecție, când a vorbit cu noi și-a scos-o” a mai spus acesta. Declarațiile lui sunt confirmate și de alți elevi, dar care s-au temut să ofere declarații scrise sau filmate. 

Ștefan Ilie spune că le-a vorbit elevilor despre drepturile civice  

Contactat telefonic, Ștefan Ilie a recunoscut că a mers în Liceul Tehnologic Henri Coandă, chiar în prima zi de școală, la invitația directorului adjunct Mihai Tiuliumranu. Însă, ne-a declarant că s-a aflat în mijlocul elevilor pentru a le vorbi despre drepturile civice, nicidecum despre campania electorală. 

Directorul adjunct al Liceului Tehnologic Henri Coandă nu a putut fi contactat, în ciuda eforturilor redacționale. Nici inspectorul școlar general Viorica Pavel nu ne-a răspuns întrebărilor privind legalitatea faptului că un candidat la primărie s-a aflat, dintr-un motiv sau altul, în mijlocul elevilor, în prima zi de școală.

”Fiecare instituție de învățământ are posibilitatea să invite la orele de curs persoane specializate, care să sprijine activitatea didactică, nicidecum în scop politic. Iar în această perioadă, toți profesorii, învățătorii, elevii și invitații trebuie să respecte măsurile de protecție în condițiile pandemiei cu noul coronavirus”, ne-a declarat Roxana Cercel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București.  

Citește și: 

Alegeri locale 2020. Am intrat în perioada electorală. Ce se va întâmpla de acum încolo

Alegeri Locale 2020. Infracțiuni electorale. Ce sunt și cum se pedepsesc

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net