Cântăreaţă de muzică populară: "Vreau să-mi donez pielea de pe picioare"

Ultima actualizare:

    Anamaria German Vergu a rămas imobilizată în urma unui accidentFoto Arhivă Personală
Anamaria German Vergu a rămas imobilizată în urma unui accidentFoto Arhivă Personală

Impresionați de dramele tinerilor care se zbat între viață și moarte după ce au suferit arsuri grave în incendiu, mai mulți oameni se oferă să doneze piele.

Imaginile cumplite pe care, de vineri seară, le avem toți în minte au stârnit un val de solidaritate. Oamenii vor să ajute, fiecare cu ce poate. Unii se oferă să doneze piele în vederea transplanturilor pe care pacienții arși le vor suferi în viitor. Printre cei care doresc să doneze piele se află și cântăreața de muzică populară Anamaria German Vergu, imobilizată într-un scaun cu rotile în urma unui accident. „Eu nu am bani, dar vreau să-mi donez pielea de pe picioare. Sunt în scaun cu rotile și eu nu le folosesc. Dacă pielea mea va ajuta pe cineva, o fac”, ne-a mărturisit cântăreața. Într-adevăr, mulți dintre răniți vor avea nevoie de transplant de piele, spun medicii.

simeon stalpnicul png

În prezent, în Banca de piele de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, există în jur de 7.000 de centimetri pătrați de piele, iar la Spitalul Militar, 4.000 de centimetri pătrați de piele artificială. Oricum, aceasta se foloseşte în cazul pacienților arși, doar 2-3 săptămâni de la accident, în final, ajungându-se la autogrefă (n.r. piele recoltată de la pacientul în nevoie și transplantată ulterior). „Pielea din bancă sau cea artificială constituie un baraj, cu care se acoperă zonele în care există arsuri de gradul trei. Pacientul pierde foarte multe lichide, când are arsuri foarte grave, când rămâne carne vie, ajungând, astfel, la insuficiență cardiacă, renală și pulmonară. Însă, de fiecare dată, în final, pacientului i se va face autogrefă”, a declarat directorul medical al Spitalului de Arși, dr. Cristian Nițescu. O altă variantă este recoltarea de piele de la donator viu, care se face după ce donatorul este supus unor teste imunologice și virusologice. Totul se efectuează în sala de operație, sub anestezie generală, donatorul trebuind să fie spitalizat o săptămână. De la un donator se pot recolta doar 20 de centimetri pătrați de piele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net