Carantină prelungită cu 14 zile în Zalău și alte două orașe din Sălaj. Rata infectării continuă să fie ridicată

Ultima actualizare:

    Polițiștii vor patrula pe străzi și vor putea aplica amenzi dacă regulile nu sunt respectate Sursă foto: Mediafax
Polițiștii vor patrula pe străzi și vor putea aplica amenzi dacă regulile nu sunt respectate Sursă foto: Mediafax

Carantina va fi prelungită cu alte 14 zile în orașele Zalău, Cehu Silvaniei și Jibou din județul Sălaj. Zalău a fost primul municipiu reședință de județ din România care a intrat în carantină, în 5 noiembrie, când rata de infectare era 8,47 la mia de locuitori, iar acum a ajuns la 8,72.

Decizia prelungirii carantinei în cele trei orașe a fost anunțată joi de către Prefectura Sălaj. "La propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sălaj, comandantul acțiunii, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a semnat ordinele de prelungire a carantinei zonale pentru localitățile Zalău, Cehu Silvaniei și Jibou. Astfel, carantina zonală va fi prelungită începând de astăzi, 19 noiembrie, pentru o perioadă de 14 zile", au anunțat autoritățile județene. Conform datelor furnizate de către autorități la Zalău rata de infectare a ajuns la 8,72, la Jibou - 9,74, iar la Cehu Silvaniei - 6,95, relatează Hotnews.

Bistrița și Satu Mare, în carantină de joi, 19 noiembrie 

n municipiul Bistriţa, rata de infectare a depăşit 9 cazuri la mia de locuitori, iar transmiterea comunitară a crescut în ritm alert, în ultimele săptămâni. În aceste condiții, Prefectura Bistrița-Năsăud a anunțat că municipiul Bistrița intră oficial în carantină. În Satu Mare rata de incidență a depăşit 7 cazuri la mia de locuitori, iar autoritățile au decis carantinarea orașului pe o perioadă de 14 zile. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net