Care distanţare?! Turiştii s-au îngrămădit la mare ca şi când nu am fi în plină pandemie

Ultima actualizare:
În fața unei terase,  oamenii au încins o horă
În fața unei terase, oamenii au încins o horă

În timp ce numărul cazurilor noi de Covid-19 creşte alarmant, turiştii de pe Litoral nu par să mai ia în serios pandemia. În weekendul trecut, mai ales sâmbătă, pe promenada de la Mamaia a fost aglomeraţie ca în vremurile bune, deşi pericolul e departe de a fi trecut. Zeci de oameni au fost filmaţi dansând în horă şi nerespectând regulile de distanţare socială.

”Suntem în vacanţă la mare. Vremea nu prea ţine cu noi, aşa că măcar seara să ieşim şi noi la o distracţie ca pe vremuri”, ne spune relaxată o doamnă trecută de prima tinereţe. Se plimbă pe faleză fără teamă că s-ar putea îmbolnăvi de virusul ucigaş. Ca ea, sute de oameni merg umăr la umăr pintre terasele şi magazinele din zona cazinoului din Mamaia.

La Casa Vâlceană  nu se ține cont de distanțare
La Casa Vâlceană nu se ține cont de distanțare

Ba chiar, în faţa unei terase, zeci de turişti au încins o horă. Nimeni nu purta mască de protecţie sau mănuşi. Oamenii au format un cerc şi s-au distrat pe muzica săltăreaţă. Nici picior de poliţist în zonă. Aceeaşi situţie am întâlnit şi în Satul de vacanţă de la intrarea în staţiunea Mamaia. La restaurantul Casa Vâlceană era plin de pensionari, cei mai vulnerabili în faţa virusului. Dar cui îi pasă? Ei sfidau pandemia cu un dans popular. 

Locul de joacă funcționează,  deși n-ar trebui
Locul de joacă funcționează, deși n-ar trebui

Turiştii stătau claie peste grămadă la mesele aşezate altminteri la distanţa regulamentară, fără ca vreunul dintre ei să poarte măcar o mască. Nici aici nu avea cine să atragă atenţia turiştilor. Mai departe, la locul de joacă pentru copii, tiribombele funcţionau fără restricţii. Copiii se dădeau în maşinuţe, în timp ce părinţii aşteptau la o discuţie mică pe trotuar. 

Restaurantele din Satul de Vacanţă, pline de turişti

Asta în timp ce în România numărul cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus depăşeşte zilnic 300 de bolnavi, iar în judeţul Constanţa este din nou alertă COVID-19.

Terasă închisă în Vama Veche. Turiştii nu se sperie 

Pe faleză, turiștii se înghesuie  la șaorma și la porumb fiert
Pe faleză, turiștii se înghesuie la șaorma și la porumb fiert

Primăria şi-a suspendat programul cu publicul după depistarea unui focar în instituţie, relatează realitatea.net. De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, în Constanţa au fost confirmate 352 de cazuri de îmbolnăvire. De asemenea, o terasă din Vama Veche a fost închisă sâmbătă, după ce o angajată de la bar a fost confirmată cu virusul ucigaş. Colegii săi au fost testaţi şi un al doilea a fost depistat pozitiv. Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz. 


    Pe faleză, turiștii se înghesuie  la șaorma și la porumb fiert
Pe faleză, turiștii se înghesuie la șaorma și la porumb fiert

Turiştii s-au distrat însă fără griji: petrecerile au început seara şi s-au terminat după răsăritul soarelui. „A fost intens, destul de obositor, dar acum ne relaxăm”, a spus un bărbat la digi24.ro. „Ne era dor de mare şi de normalitate, că aici pare că totul e normal. Adică nu am reuşit să dormim! Am văzut răsăritul”,  a afirmat o femeie.

Patronii teraselor din Vamă nu se aşteptau să aibă un număr atât de mare de clienţi. „Este multă lume pe plajă, suntem aproape plini. Au fost foarte mulţi turişti, lumea s-a distrat, am avut petrecere, a fost un vibe chiar foarte bun, s-a băut..., în general distracţie”, se bucură un manager de beach bar, după ce a stat pe bară atâtea luni din cauza pandemiei.  

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net