Care este motivul pentru care Alexandra nu a reuşit să-şi sune părinţii şi a putut apela doar 112

Ultima actualizare:

    S-a descoperit motivul pentru care Alexandra nu a putut să își sune părinții și a apelat doar la 112 Foto: Arhivă personală
S-a descoperit motivul pentru care Alexandra nu a putut să își sune părinții și a apelat doar la 112 Foto: Arhivă personală

Noi detalii ies la iveală în cazul tulburător din Caracal. Se pare că presupusul criminal nu are antecedente penale, dar în trecut au mai existat situații în care ar fi pipăit adolescente. Cum nu există însă plângeri în acest sens, Gheorghe Dincă a scăpat basma curată, cum ar fi scăpat de altfel și dacă Alexandra nu ar fi avut curajul să sune la poliție.

Multe voci au susținut însă, după ce au văzut modul dezastros în care au gestionat forțele de ordine cazul, că ar fi fost mai bine pentru adolescentă dacă aceasta și-ar fi sunat și părinții. Probabil că Alexandra a încercat să facă și acest lucru când s-a confruntat cu indiferența polițiștilor care au vorbit cu ea, însă nu a putut să-i contacteze pe părinții ei de pe telefonul pe care l-a găsit în locuința celui suspectat de crimă, iar telefonul ei era la Dincă. Iată motivul pentru care nu a putut suna decât la 112!

Conform unor surse din anchetă, Dincă a luat-o pe Alexandra la ocazie şi pe drum a lovit-o puternic cu pumnul, iar fata ar fi leşinat. La un moment dat, a oprit lângă parcul din Caracal şi a aruncat, prin geamul deschis, telefonul Alexandrei după ce a scos SIM-ul din el. Aparatul a fost descoperit vineri, iar telefonul va fi supus testelor ADN pentru a se stabili dacă este al Alexandrei, urmând ca apoi să fie supus testelor tehnice. Locul unde anchetatorii au găsit telefonul a fost indicat chiar de către Dincă, potrivit Adevărul.

Motivul pentru Alexandra a putut suna numai la 112

Telefonul de pe care a sunat Alexandra la 112 era un aparat vechi, iar cartela reîncărcabilă din acesta era una expirată, fapt ce explică de ce tânăra a putut suna numai la telefonul de urgenţă, nu şi pe părinţii săi. Surse din anchetă susţin că acest telefon a fost ars alături de alte obiecte de către Dincă. În locuinţa criminalului din Caracal anchetatorii au mai descoperit, vineri, o şapcă ce ar fi aparţinut Alexandrei şi o bucată de bandă adezivă care ar fi fost folosită la imobilizarea ei. De pe ambele obiecte s-au ridicat urme de ADN pentru noi informații, după ce forțele de ordine nu au putut obține foarte multe indicii de pe oasele găsite la fața locului, din cauza faptului că erau calcinate.

În plus, specialiştii INML vor avea la dispoziţie şi urme biologice de pe fragmente de ţesături, care vor fi supuse testelor ADN pentru a se stabili dacă au aparţinut Alexandrei. Până la acest moment, anchetatorii nu au descoperit urme care să poată duce la concluzia că Luiza Melencu, cealaltă fată dispărută în luna aprilie, ar fi fost dusă şi ţinută cu forţa în casa lui Dincă.

Locul în care s-au incinerat diversele obiecte şi de unde au fost recoltate fragmentele osoase şi dinţii nu este un butoi de tablă obişnuit, ci unul transformat într-un fel de cuptor. Dincă reuşea, se pare, să crească temperatura de ardere din interior aţâţând focul cu carton bitumat, lucru care ar fi putut masca oarecum şi mirosul înţepător al fumului emanat, potrivit aceleiași surse anterior menționate.

Dincă a fost catalogat ca fiind un pesonaj singuratic şi cu internări succesive la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina, printre altele, cu diagnosticul de alcoolism, între anii 2009 şi 2010, Gheorghe Dincă s-a înstrăinat până şi de propria familie, nemaiavând legături nici cu fiica sa din Arad. De asemenea, Dincă nu avea relaţii cu vecinii, şi nici nu invita pe nimeni în curtea sau în casa sa.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net