Nou-născutul abandonat de mama infirmieră într-o casă părăsită, în frig, a suferit degerături, iar medicii din Slatina au decis transferul către spitalul din Craiova, starea sa necesitând supravegherea unui chirurg pediatru.


”A avut dezechilibre urâte, dar l-am adus la temperatura normală, i-am corectat aproape toate dezechilibrele, dar nu mi-au plăcut picioruşele şi decizia asta a fost, să-l transferăm. Când l-am preluat din UPU, la noi, avea temperatura 33˚C, probabil că acolo a fost şi mai mică”, a declarat pentru adevarul.ro medicul-şef al secţiei Neonatologie, Lucica Alexe.

f28-5-bula-bebe.jpg

Tatiana Truță și-a abandonat bebelușul la două zile de când l-a născut

 

Şocant este că mama copilului, Tatiana Truţă (40 de ani), este infirmieră în cadrul Spitalului Orăşenesc Balş şi susţine că nici măcar nu şi-a dat seama că este însărcinată, venirea pe lume a celui mic fiind o surpriză. Apoi, a ascuns naşterea de ruşinea copiilor săi: o fată de 20 de ani şi un băiat elev în şcoala primară. Bebeluşul a fost născut, cel mai probabil, pe 26 ianuarie. 

La două zile de la naştere, femeia a luat decizia să-l ascundă în casa părăsită în care au trăit bunicii ei şi mergea să-l alăpteze o dată pe zi, când îl lua din cutia de carton, în maşină. 

Cu toate acestea, frigul din cameră, dar şi lipsa laptelui matern, au dus la agravarea stării de sănătate, pe lângă hipotermie copilul fiind şi deshidratat.

 
 
Loading...