Care sunt cele mai căutate destinaţii de călătorie de către români

Ultima actualizare:

    Destinaţiile europene cu cea mai mare creştere în căutări sunt Grecia, Italia, Spania, Croaţia şi Portugalia
Destinaţiile europene cu cea mai mare creştere în căutări sunt Grecia, Italia, Spania, Croaţia şi Portugalia

Odată cu apariţia curselor low-cost, apetitul românilor pentru călătorii a crescut considerabil.

Cel puţin asta spun specialiştii motorului de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro, care au analizat preferinţele călătorilor români pe durata a doi ani, 2015 şi 2016, identificând principalele tendinţe de călătorie care se pot regăsi în anul 2017.

Compania menţionează că interesul faţă de turismul intern a crescut semnificativ în 2016, iar unul dintre principalii factori care au contribuit la această tendinţă este pătrunderea operatorilor low-cost pe rutele domestice.

„Zborurile interne au înregistrat cea mai mare creştere în căutări (+664%), fiind pe prima poziţie în topul destinaţiilor către care românii au ales să călătorească cel mai mult în 2016. Cererile de zbor au fost făcute în mod constant pentru principalele aeroporturi din ţară, din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, acest lucru fiind posibil în principal datorită numeroaselor oferte de zbor pe care operatorii low-cost le pun la dispoziţie începând din 2016”, arată momondo.ro, informează news.ro.

De asemenea, din ce în ce mai mulţi români preferă să călătorească în interiorul Europei, către destinaţii cu ieşire la Marea Mediterană sau Oceanul Atlantic, unde cultura şi experienţele locale sunt familiare, dar şi de cealaltă parte a lumii, către Africa şi Asia, pentru vacanţe exotice şi rafinate, arată compania. 

Destinaţiile europene cu cea mai mare creştere în căutări sunt Grecia, Italia, Spania, Croaţia şi Portugalia, la polul opus fiind Turcia şi Egiptul, care au devenit în ultimii ani mai puţin tentante din cauza problemelor politice şi legate de terorism. 

La polul opus, interesul românilor de a călători către Germania a scăzut cu 21% în 2016 faţă de 2015, perioadă în care Germania a fost ţinta atacurilor teroriste.

Cu toate acestea, căutările de zbor către Berlin au fost cu +214% mai multe anul trecut decât în 2015, ceea ce menţine Germania în topul preferinţelor românilor. 

În plus, cu o creştere de +43% în căutări în 2016, Polonia rămâne una dintre principalele ţări pe care tot mai mulţi români vor să o descopere, în acelaşi plan al creşterilor semnificative în 2016 fiind şi Ungaria, care a înregistrat cu +204% mai multe căutări faţă de 2015.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net