Caricaturistul Aurelian Şuţă a murit, infectat cu COVID-19. A desenat şi de pe patul de spital

Ultima actualizare:
În timpul internării, caricatursitul l-a ironizat pe Dan Bittman
În timpul internării, caricatursitul l-a ironizat pe Dan Bittman

Destin frânt! Unul dintre cei mai apreciaţi caricaturişti români a murit în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2. Aurelian Şuţă, zis ŞAI, aşa cum îşi semna creaţiile, s-a stins sâmbătă, la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, la vârsta de 55 de ani. Gorjeanul nu suferea de afecţiuni grave.

Aurelian Şuţă a fost internat în urmă cu aproximativ două săptămâni. Familia sa a chemat ambulanţa când Relu, aşa cum era alintat de prieteni, a căzut, pur şi simplu, din picioare. La Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, testul COVID-19 a fost pozitiv. Caricaturistul şi-a revenit în scurt timp şi se simţea bine, mai ales că nu avea simptome, iar rezultatele analizelor erau bune. „Mă simt perfect acum. Psihicul joacă un rol important în lupta cu această boală. Sunt pozitiv, atât la propriu, cât şi la figurat. În ciuda discuţiilor în contradictoriu din lumea artistică, eu merg pe mâna medicilor“, spunea atunci Aurelian. După câteva zile, starea sa de sănătate s-a înrăutăţit şi a fost transferat la Terapie Intensivă. Timp de o săptămână, artistul plastic s-a luptat cu temutul virus, arată adevarul.ro.  Din păcate, deşi nu suferea de afecţiuni grave, Relu Şuţă s-a prăpădit sâmbătă după-amiază. 


    În timpul internării, caricatursitul l-a ironizat pe Dan BittmanFoto: Caricaturist de serviciu – ŞAI / Facebook
În timpul internării, caricatursitul l-a ironizat pe Dan BittmanFoto: Caricaturist de serviciu – ŞAI / Facebook

ŞAI a desenat chiar şi pe patul de spital.  Astfel, el i-a dat o replică lui Dan Bittman, solistul trupei Holograf, care criticase restricţiile luate de autorităţi şi susţinuse că noul coronavirus nu e aşa de periculos. Relu a postat fotografii cu el şi cu una dintre ultimele sale creaţii pe pagina sa de Facebook, însoţite de următorul mesaj: „POZITIV! Şi optimist! Nea Bitmane, nu treci tălică pe la mine, pe la infecţioase, ­să-ţi spun cum stă treaba?“. Cu doar două săptămâni înainte de a ajunge la spital, Aurelian Şuţă organizase o expoziţie de ca­ricatură la Muzeul Judeţean de Istorie, care a avut ca temă pandemia COVID-19. Vernisajul a avut loc pe 13 octombrie, la ora 13.13. Cei care l-au cunoscut pe Relu spun că a fost un om de mare valoare, un adevărat intelectual, care avea darul de a transmite emoţii prin desen şi prin cuvinte. Poetului Spiridon Popescu i-a venit greu să creadă că prietenul său nu mai este: „Incredibil! Încă unul dintre cei mai buni prieteni a plecat spre stele. Este vorba de ­excepţionalul caricaturist Aurelian Şuţă. Dum­nezeu să-l odihnească în pace şi lumină!“. Denisa Şuţă, soţia artistului, a transmis un mesaj: “Vă mulţumesc tuturor acelora dintre dumneavoastră care mi-aţi fost alături de când s-a produs această nenorocire în viaţa mea şi a familiei noastre“.

Click! spune

Născut pe 22 septembrie 1965, la Bumbeşti Jiu (Gorj), Aurelian Iulius Şuţă a avut o cunoscută carieră naţională şi internaţională. Absolvent al Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu şi licenţiat în Arte Vizuale al Universităţii de Vest din Timişoara, ŞAI a excelat în genul caricaturii, fiindu-i acordate numeroase premii şi distincţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net