Carmen Dan, contrazisă de procurorii militari în legătură cu protestul din Piața Victoriei

Ultima actualizare:

    Carmen Dan a declarat că jandarmii au acționat sub supravegherea unui procuror militarFoto: arhivă Click!
Carmen Dan a declarat că jandarmii au acționat sub supravegherea unui procuror militarFoto: arhivă Click!

După ce ministrul de Interne Carmen Dan a declarat că nu are ce să-și reproșeze în legătură cu intervenția în forță a jandarmilor la protestul diasporei din 10 august și a dat asigurări că oamenii ei au acționat sub supravegherea unui procuror militar, replica Parchetului Militar nu s-a lăsat mult așteptată.

Prim-procurorul Parchetului militar Ionel Corbu a declarat marţi, 14 august, că niciun procuror militar nu a fost în Piaţa Victoriei în timpul intervenţiei în forță a jandarmilor de vineri seară.

Întrebat de jurnaliști dacă poate confirma declaraţiile publice făcute de purtătorii de cuvânt ai Jandarmeriei potrivit cărora un procuror militar a gestionat situaţia juridică a evenimentelor din PIaţa Victoriei, prim-procurorul Parchetului Militar a negat această informaţie care de altfel a fost făcută publică şi de ministrul de Interne Carmen Dan.

„Vreau să vă comunic faptul că în după amiaza zilei de 11 august s-a primit o solicitare din partea Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi s-a şi răspuns în sensul că acest demers de a desemna un procuror să facă parte din centrul de comandă mobilă înaintat excede competenţelor profesionale şi deontologiei profesionale. (...) Vă asigur că nu. De la Parchetul Militar Bucureşti nu a fost niciun procuror care să facă parte din centrul mobil de comandă”, a afirmat procurorul Ionel Corbu, citat de News.ro.

De asemenea, întrebat dacă din punct de vedere legal la intervenţie ar fi trebuit să fie prezent un procuror militar, Corbu a răspuns: "Sub nicio formă". [viewscnt]

„Nu am ce să-mi reproşez, am făcut ceea ce trebuia să facă un ministru de Interne responsabil. (...) Dacă în urma verificărilor sau în urma sesizărilor vor reieşi şi astfel de aspecte, bineînţeles că se vor lua măsurile legale. Eu nu am încurajat niciodată nicun fel de abuz”, a declarat Carman Dan, care a precizat că  „rămâne de actualitate” ce a declarat sâmbătă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net