Carmen Dan, despre dispariţia lui Morgenstern: «Nu îmi dau demisia…»

Ultima actualizare:

    Carmen Dan spune că nu-şi va da demisia
Carmen Dan spune că nu-şi va da demisia

Război la Interne. După ce deputatul PNL Ovidiu Raeţchi i-a spus ministrului de Interne că ar trebui să-şi dea demisia din cauza cirscumstanţelor dispariţiei omului de afaceri Avraham Morgenstern, condamnat vineri la opt ani de închisoare, Carmen Dan iese la atac.

”Domnule Raeţchi, nu sunt aici pentru a-mi da demisia atunci când un poliţist judiciar dintr-o oricare secţie de poliţie din România nu-şi duce la îndeplinire sarcinile pe care le are conform fişei postului. Vă asigur că nici nu voi lăsa lucrurile aşa, într-o notă discretă, însă e cazul ca de acum înainte superiorii direcţi ai celor care nu-şi îndeplinesc atribuţiile de serviciu să iasă personal cu explicaţii în faţa publicului, să îşi asume erorile sau abaterile şi să suporte consecinţele”, a scris Carmen Dan pe Facebook, potrivit news.ro.

În postarea sa, Carmen Dan menţionează că este ”un om pragmatic”, care crede cu tărie în sintagma potrivit căreia suntem consecinţa propriilor fapte. ”Spun asta pentru că, cel puţin mie, viaţa mi-a dovedit că suntem singurii responsabili pentru ceea ce ni se întâmplă. Exclud aici, desigur, evenimentele nefericite, cum ar fi bolile sau accidentele, deşi, şi aici, apare o notă relativă în discuţie”, completează ea.

Ministrul continuă: ”Există tendinţa de a ne încadra în celebrul triunghi victimă-salvator-agresor. Nu o spun eu, o spun cei care, ştiinţific vorbind, s-au aplecat asupra comportamentelor umane. Dacă realizezi că niciuna dintre cele trei poziţii nu este cea pe care trebuie să o ocupi, dacă te autoevaluezi într-o manieră corectă şi asumată, atunci constaţi că stările de neutralitate şi de echilibru între ce spui şi ce faci conduc către rezultatul dorit”.

De şapte luni la conducerea ministerului de Interne

”Am fost construită să gândesc, să simt şi să lucrez în echipă pentru că masa rotundă, arta dialogului şi puterea fiecărei minţi mi-au arătat ca totul e posibil şi chiar simplu atunci când conlucrezi”, susţine Carmen Dan.

Menţionând că de mai bine de şapte luni se află în poziţia de ministru de Interne, cu peste 130.000 de oameni în subordine, Carmen Dan afirmă: ”Ministru de Interne şi nu secretarul de şcoală de pe vremea când aveam 20 de ani (nu secretară, cum ţin unii morţis să o spună), nici subprefectul sau prefectul (nu subprefecta sau prefecta) din Teleorman, din trecut, deşi toate posturile pe care le-am ocupat au reprezentat pentru mine locuri de muncă onorabile, care m-au învăţat suficient, astfel încât acum să pot ocupa acest portofoliu din Guvernul României”.

Ea spune că mandatul său nu a fost şi nu este unul uşor şi că a acceptat această funcţie înţelegând perfect rolul pe care MAI îl are în arcul guvernamental, dar mai ales în profunzimea societăţii româneşti.

Avraham Morgenstern, dispărut deşi se afla sub control judiciar

Dosarul de supraveghere a omului de afaceri Avraham Morgenstern, dispărut deşi se afla sub control judiciar, a fost repartizat unui poliţist al Compartimentului de supravegheri judiciare, care nu a sesizat instanţa despre lipsa acestuia şi despre încălcarea obligaţiei de a se prezenta la Poliţie. Corpul de Control al MAI a sesizat DNA în cazul poliţistului, suspectat de favorizarea făptuitorului. În plan administrativ, s-a dispus cercetarea prealabilă a conducerii Secţiei 6. De asemenea, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Poliţiei Capitalei au anunţat că şeful Secţiei 6 de Poliţie şi adjunctul său au fost sancţionaţi, fiind trecuţi pe posturi inferioare.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net