Carmen Dan nu-și dă demisia. «Guvernul e unul politic, miniştrii sunt validaţi în coaliţie»

Ultima actualizare:

    Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne
Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne

Ministrul de Interne Carmen Dan a susținut o conferință de presă joi seara, 11 ianuarie, în care a anunțat că a trimis Corpul de control al ministrului la IGPR pentru verificări în legătură cu respectarea procedurilor în cazul incidentului în care poliţistul Eugen Stan a fost implicat în 2016.

Ea susține că șeful IGPR a ştiut despre implicarea acestuia în incident. În ceea ce priveşte demisia sa, ea a afirmat că miniştrii sunt validaţi în coaliţie, unde li se şi aprobă retragerea.

"Guvernul e unul politic, miniştrii sunt validaţi în coaliţie, tot acolo se aprobă retragerea lor din guvern", a precizat Carmen Dan în finalul declaraţiei, ca răspuns la afirmaţiile prim-ministrului referitoare la demisia sa şi la faptul că l-ar fi minţit în legătură cu acceptul lui Cătălin Ioniţă de a prelua conducerea IGPR, notează news.ro.

Ministrul Carmen Dan a declarat că are dovada acceptului chestorului Cătălin Ioniţă asupra numirii lui şefia Poliţia Române în cazul demiterii lui Bogdan Despescu. Potrivit ei, chestorul Ioniţă a renunţat în urma unei campanii mediatice lansate împotriva sa chiar a doua zi de la acceptarea postului. 

„A urmat apoi atacuri virulente în spatiul public la adresa lui şi a familiei. Chestorul Ioniţă m-a sunat apoi miercuri şi mi-a comunicat toate acestea şi îndoielile lui. A urmat apoi ieşirea premierului Tudose, care a anunţat că nu-l va schimba din funcţie pe chestorul Despescu şi nu m-a întrebat nicio clipă despre chestorul Ioniţă. Nu ştiu eu ce s-a întâmplat cu chestorul Ioniţă în aceste două zile. Sunt chestiuni pe plan personal şi el trebuie să explice aceste lucruri. De aceea, pot sa înţeleg această dublă poziţionare sub presiune a chestorului Ioniţă, dar de aici şi până să fiu eu acuzată de minciună e o cale lungă“, a declarat Carmen Dan. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net