Carmen Dan refuză să renunțe la poziția sa din ministerul de Interne: «Nu îmi voi da demisia nici imediat, nici imediat»

Ultima actualizare:

    Carmen Dan refuză renunțarea la poziția pe care o deține
Carmen Dan refuză renunțarea la poziția pe care o deține

Klaus Iohannis a cerut demiterea Ministrului de interne, Carmen Dan a refuzat vehement acest lucru, într-o conferință de presă. Ea a prezentat o serie de argumente prin care a negat orice fel de responsabilitate pentru organizare defectuoasă a votului de la alegerile europarlamentare ale acestui an.

"Declaraţia de astăzi a preşedintelui Iohannis mă determină să prezint câteva motive pentru care solicitarea preşedintelui este nejustificată", a afirmat Carmen Dan, într-o declaraţie de presă susţinută miercuri seară.

Carmen Dan a spus că MAI a avut ca atribuţie asigurarea siguranţei votului în ţară.

"Are cineva indicii că votul în ţară a fost nejustificat? Dacă da, PNL a câştigat un vot fraudat? Nu au existat situaţii în planul ordinii publice care să influenţeze siguranţa votului", a afirmat Carmen Dan.

Ea a subliniat că Guvernul nu a organizat mai puţine secţii în ţară decât la alte alegeri şi "nici nu a înfiinţat secţii ascunse prin cătune, aşa cum specula propaganda dreptei".

Carmen Dan a precizat că au fost 18.730 secţii de votare la alegerile europarlamentare, faţă de 18.626 organizate de tehnocraţi.

"Nimeni nu ar trebui să fie deranjat de timpul necesar exercitării votului, aşa cum nimeni nu s-a arătat deranjat de referendumul solicitat de preşedinte a fi organizat în aceeaşi zi. Altfel ar fi stat lucrurile dacă era un singur buletin de vot şi astăzi nu ar mai fi fost motive pentru solicitarea impertivă şi nejustificată a demisiei", a spus Carmen Dan.

Potrivit ministrului, tabletele au fost folosite de personal instruit de STS.

Totodată, Carmen Dan a spus că toate informaţiile care ţin de modul de desfăşurare a activităţii MAI fac obiectul unei analize care va fi prezentată joi premierului. MAI face astfel de analize după evenimente de o astfel de anvergură, a adăugat ministrul.

Dan a spus că îşi va da demisia doar atunci când partidul îi va cere acest lucru.

"Nu e surpriză că domnul preşedinte îmi cere demisia. Nu e prima dată şi e de notorietate această idee fixă. Politic îi răspund că nu mă impresionează astfel de cereri urgente chiar dacă acestea sunt dublate de riscul unor dosare penale. De fiecare dată o demisie din funcţie o voi depune numai atunci când partidul din care fac parte mi-o va cere. Am discutat cu doamna prim-ministru după ce am ascultat declaraţia preşedintelui şi mă văd nevoită să-l dezamăgesc: nu îmi voi da demisia nici imediat, nici imediat", a mai spus Carmen Dan.

Preşedintele Klaus Iohannis solicită demiterea imediată a miniştrilor Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu. Preşedintele a anunţat înfiinţarea unei comisii mixte la Administraţia prezidenţială pentru rezolvarea problemelor de la vot şi a spus că politic cei care au organizat prost alegerile trebuie să plătească cu funcţia, potrivit news.ro.

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net