Dezastru la Lunguleţu! Agricultorii din comuna dâmboviţeană, renumită în toată ţara pentru producţia de cartofi şi de varză, se iau cu mâinile de cap.


Deşi se anunţa o recoltă bună de cartofi în acest an, ploile din ultima perioadă au distrus hectare întregi. Cartofii s-au stricat pur şi simplu în pământ, întrucât au fost zile în care au căzut mari cantităţi de apă într-un timp foarte scurt. Prin urmare, producţia a fost fie lăsată pe câmp, fie aruncată la marginea drumului, iar pierderile sunt estimate la 30%, după cum spun cultivatorii.

„În primăvară au fost zăpadă şi ger, iar acum a venit apă multă. Sămânţa a clocit în pământ. De pe un hectar am scos doar patru tone. Ploile ne-au afectat grav”, explică, pentru adevarul.ro, unul dintre agricultori. Fermierii anunţă că preţul la tarabe va fi pe măsura pierderilor. Astfel, producătorii vând acum cartofii cu 1,20 lei kilogramul, iar preţul va fi mai mare în pieţe. Anul trecut, samsarii care se aprovizionau de la Lunguleţu dădeau 30 - 40 de bani pe kilogram.

loading...
Loading...
Citeste tot despre: