Cartofii de la Lunguleţu, puţini şi scumpi

Ultima actualizare:

    Fermierii i-au luat adio de la o parte din producia de cartofi
Fermierii i-au luat adio de la o parte din producia de cartofi

Dezastru la Lunguleţu! Agricultorii din comuna dâmboviţeană, renumită în toată ţara pentru producţia de cartofi şi de varză, se iau cu mâinile de cap.

Deşi se anunţa o recoltă bună de cartofi în acest an, ploile din ultima perioadă au distrus hectare întregi. Cartofii s-au stricat pur şi simplu în pământ, întrucât au fost zile în care au căzut mari cantităţi de apă într-un timp foarte scurt. Prin urmare, producţia a fost fie lăsată pe câmp, fie aruncată la marginea drumului, iar pierderile sunt estimate la 30%, după cum spun cultivatorii.

„În primăvară au fost zăpadă şi ger, iar acum a venit apă multă. Sămânţa a clocit în pământ. De pe un hectar am scos doar patru tone. Ploile ne-au afectat grav”, explică, pentru adevarul.ro, unul dintre agricultori. Fermierii anunţă că preţul la tarabe va fi pe măsura pierderilor. Astfel, producătorii vând acum cartofii cu 1,20 lei kilogramul, iar preţul va fi mai mare în pieţe. Anul trecut, samsarii care se aprovizionau de la Lunguleţu dădeau 30 - 40 de bani pe kilogram.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net