Casa de Pensii din Timişoara prădată de hoți. Au fost furați 240.000 de lei iar amprentele șterse cu extinctorul

Ultima actualizare:

    Hoții au spart două seifuri din Casa de Pensii la ora 1.30 luni dimineațafoto: opiniatimisoarei.ro
Hoții au spart două seifuri din Casa de Pensii la ora 1.30 luni dimineațafoto: opiniatimisoarei.ro

Jaf ca în filme la Casa Judeţeană de Pensii Timiş. Atacul a fost dat se pare de o grupare profesionistă, care a acționat contracronometru la pont, iar paguba este de 240.000 de lei. Hoții nu au intrat în alte camere să verifice seifurile, lăsând la fața locului alți 250.000 de lei. Spargerea a avut loc în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1.30.

Hoţii au îndepărtat grilajul de la uşa din spate, iar primul loc în care au intrat a fost încăperea unde se află sistemul de monitorizare video, relatează adevărul.ro. Acolo, suspecții au dezactivat alarmele şi au oprit camere de supraveghere. Au intrat apoi în două birouri, în fiecare existând câte un seif. Le-au deschis și au luat toți banii găsiți, în jur de 240.000 de lei. Hoţii ar fi trebuit să îşi continue acţiunea şi în celelalte birouri unde erau seifuri, însă probabil s-au gândit să nu-și forțeze norocul sau au auzit un zgomot suspect, cert este că nu au mai furat nimic, deși mai erau bani. Surse din poliţie spun că după modul de operare este posibil ca spargerea de la Casa de Pensii să aibă legătură cu atacul de la casieria Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Timişoara, din octombrie 2018. Acolo hoţii au forţat o uşa de fier de la intrare şi au plecat cu o casetă cu bani ce conţinea câteva mii de lei. Spargerea respectivă figurează încă drept A.N(nr. autor necunoscut). Nici până în prezent oamenii legii nu au reuşit să dea de urma spărgătorilor.

Hoții au reușit să deschidă două seifuri folosind mijloace profesioniste
Hoții au reușit să deschidă două seifuri folosind mijloace profesioniste

Cât privește spargerea de la Casa de Pensii, hoții au intrat ca în brânză profitând şi de faptul că instituţia nu are pază permanentă. ”Banii furați reprezintă contracte de asigurări sociale, sprijin pentru înmormântare şi încasări din vânzarea de bilete de tratament”, scrie Opiniatimisoarei.ro citând surse din cadrul instituției prădate. Poliția a fost alertată de angajaţii care au venit la lucru luni dimineaţa au alertat imediat poliţia, care a început cercetările la faţa locului şi prelevarea de probe. De asemenea, s-a trecut la analiza imaginilor de pe camerele de supraveghere din zonă.

Cum au șters urmele hoții?

Surse din anchetă au explicat că după ce au reușit să deschidă casele de bani, folosind scule profesionale și au luat banii, hoții au declanșat un extinctor și au pulverizat praf peste seifuri ca sa-si acopere urmele. Ca o concluzie, anchetatorii cred că atacul a fost dat la pont. De ce? Suspecții au stiut, cel mai probabil, că peste week-end a rămas o sumă însemnată de bani în seifuri.

Citiți și

Uite cum se pregătesc hoţii de spargere!

Spargere la Lugoj. Hoţii au “umflat” bijuterii în valoare de zeci de mii de lei

image
image
image
image
image
image
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net